Kvinde holder på sin mave
© iStock

Er du usund, hvis dit BMI er over 25?

En læge gør os klogere

11. marts 2018 af Maria Denise Christoffersen

“BMI er en værdi, som du ikke rigtigt kan bruge til noget. Det udtrykker bare, hvor meget du vejer i forhold til din krops størrelse – men ikke, om det er muskler, fedt eller andet,” siger læge og foredragsholder Jerk W. Langer.

Derfor skal du ikke stole på BMI

“Du kan sagtens være supersund med et BMI på 26. Og omvendt kan du også være usund med et BMI på 21. Det er langt vigtigere, om du motionerer og lever et aktivt liv. Har du fedt på kroppen, siger dit BMI heller ikke noget om, hvorvidt det er farligt fedt inde i maven eller mere uskadeligt fedt i underhuden på eksempelvis hofter, baller og arme. Mit råd er, at du skal kigge på dit taljemål i stedet. Du bør ideelt set højst måle halvdelen af din kropshøjde omkring livet,” siger Jerk W. Langer. 

Tip!

Din krop binder væske op til menstruationen. Vær derfor opmærksom på, hvornår i din cyklus, du vejer dig, hvis du vil kende din korrekte vægt.

I det nye nummer af Woman svarer flere sundhedseksperter også på en række andre spørgsmål. Du kan eksempelvis læse, om det er sundest at undgå gluten, om motion virkelig kan afhjælpe stress og meget mere. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori