Træt kvinde ligger på maskine i fitness
Det er ikke helt nemt at starte i fitness. © Getty Images

Helt ny i et fitnesscenter? Så kender du sikkert disse 13 ting

Hver gang du sætter dig ved en maskine, ser du, at der lige har siddet en meget stærkere person end dig... *Nedjusterer fra 55 kilo til 5 kilo*

24. april 2023 af Henny Müller Dahl

1. Allerede på vej hen i fitnesscenteret føler dig bare mega sund og fitnessagtig. At du så alligevel vælger at tage elevatoren op til etagen, er en anden ting. 

2. Når du kommer i gang, er din første tanke selvfølgelig altid: ‘Ej, hvor er det bare hårdt allerede...’ Og den er selvfølgelig tænkt indenfor de første to minutter på løbebåndet. 

3. Den ovenstående tanke erstattes hurtigt af ‘Kan jeg tillade mig at stoppe nu?’-overvejelsen. Som så kommer efter seks minutter på løbebåndet. Eller gik der fire minutter? 

4. Du har opdaget, at der også findes irriterende typer i fitness. For eksempel den ene person, der sidder ved benpresmaskinen og skriver på sin telefon i 10 minutter, mens andre tydeligt er interesseret i samme maskine... 

5. Du kan ikke helt lade være med at tænke over, om alle kigger på dig. Men svaret er: Nej, det gør de ikke. 

6. ... Medmindre der lige står en i hjørnet og venter på, at du er færdig med maskinen. Det giver altså lidt ekstra sved på panden. 

6. Du er allerede utålmodig efter at føle dig lidt stærkere og mere energifyldt efter en enkelt træning. Og du indser til stor frustration, at der nok skal lidt mere til end en enkelt træningstime. 

7. Du er virkelig forvirret over, hvordan nogle af maskinerne skal bruges. Hvis du ikke kan tyde den vejledende tegning indenfor 10 sekunder, er du hurtigt videre. 

8. ... For du bliver rædselsslagen, hvis nogen spørger, om du har brug for hjælp. ‘Nej nej, jeg står bare og kigger lidt.’ 

9. Du har opdaget, at det er meget nemt at blive fristet til at lave andet end træning. Som når din veninde skriver og spørger, om I skal drikke vin efter arbejde, og du får lyst til at droppe alle træningsplaner. 

10. Du er begyndt at føle en smerte, som du ikke vidste, at du kunne føle. Nu forstår du bedre, hvad andre mener, når de siger, at de hader leg day. 

11. Men når nogen spørger, hvad du trænede i dag, ved du det faktisk ikke rigtigt. Sådan noget cardio... Vist nok? 

12. Hver gang du sætter dig ved en maskine, ser du, at der lige har siddet en meget stærkere person end dig. *Nedjusterer fra 55 kilo til 5 kilo.*

13. Du har indset, at mere træning betyder mere vasketøj. For dit træningstøj har ikke den bedste duft efter et besøg i fitnesscenteret.