Kvinde løber
© iStock

Her er den allervigtigste grund til at løbe – som helt sikkert får dig til at snøre løbeskoene NU

Motivationslevel? 1000!

16. maj 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Åh, hvor kan det være svært at finde løbeskoene frem fra bagerste hylde i skabet og løbe en tur. Selvom vi ved, at det er utrolig sundt at løbe – og at vi forbrænder 30 procent flere kalorier ved at løbe end at gå – kan det godt være svært at finde motivationen frem. 

Men en ny undersøgelse hjælper måske lidt på vej. At forbrænde kalorier er nemlig ikke den eneste fordel ved at snøre løbeskoene, for undersøgelsen viser, at løb også kan være med til at forlænge din levealder og nedsætte din risiko for en tidlig død. 

Det lader til, at det ville være en god idé at skyde sommeren i gang med en løbetur, og det er snart svært at finde på flere dårlige undskyldninger, ikk'? 

Løb nedsætter risikoen for en tidlig død

Undersøgelsen er offentliggjort af Progress in Cardiovascular Disease og viser, at løb nedsætter din risiko for en tidlig død med næsten 40 procent – og det er altså uanset, om du sommetider ryger, drikker eller er overvægtig. Dit tempo og antallet af kilometer, du løber, har heller ikke betydning.

Forskerne bag undersøgelsen udregnede, at hvis du løber cirka seks måneder i løbet af 40 år, vil din levealder stige med 3,2 år. Det vil reelt sige, at hvis du løber én time, forlænger du dit liv med syv timer. Det virker næsten for godt til at være sandt, men vi vælger at stole på videnskaben! 

Hvis du stadig har liiidt svært ved at komme i gang med at løbe og er sikker på, du bare vil få kramper i benene, så snart du ser dine løbesko, så læs med her, hvor Woman-Maria har fået lagt et løbeprogram, som alle kan være med på. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.