Glade kvinder træner sammen i fitness
Træningscentre kun for kvinder? Det er blevet mere og mere populært! © Getty Images

KUN for kvinder: Her er træningscentrene, der er forbudte for mænd

Hos flere af stederne er det ikke kun mænd, som er nægtet adgang...

15. oktober 2018 af Freyja S. Anderberg

Vidste du, at træning kun for kvinder er blevet så populært, at der dukker flere og flere kvinde-fitnesscentre op rundt omkring i landet? I de her træningscentre er der forbudt for mænd – og det er der tilsyneladende flere grunde til. 

Forbudt for mænd

Flere af stederne er det endda ikke kun mænd, som er nægtet adgang. For hos nogle af kvinde-fitnesscentrene er spejle også bandlyst... Lyder det som noget for dig? 

Her har vi samlet en liste med seks fitnesscentre rundt omkring i landet, som udelukkende er for kvinder. De forskellige træningscentre har forskellige agendaer og formål – for vi kvinder kan jo have lige så forskellige ønsker og årsager til, at ville træne sammen med andre kvinder. 

Fælles for de seks fitnesscentre er, at de har afsat ressourcer specielt til at hjælpe kvinder med deres konkrete mål og ønsker, og så hænger disse fitnesscentre uløseligt sammen med en ordentlig portion girl-power. 

To glade kvinder i et fitnesscenter kun for kvinder
I fitnesscentre for kvinder kan du komme som du er – uden at bekymre dig om andet end træning. © Getty Images

Her i landet kan du træne i fitnesscentre kun for kvinder:

  • Hos InZhape i København og Nordsjælland er kvindekonceptet fuldstændigt gennemført, da også samtlige ansatte er kvinder. Der er fokus på, at kvinder, som til dagligt er tildækkede af forskellige årsager, kan træne frit og i mindre tøj, end de plejer at gå i. I dette fitnesscenter er der et stort udbud af holdtimer, men du kan også træne individuelt efter eget ønske. 
  • Fitness for kvinder i Odense er et lille, hyggeligt center, som arbejder særligt med genoptræning – og også her er alle de ansatte kvinder, som tilbyder både kostplaner, holdtræning og individuel personlig vejledning med særligt fokus på kvindekroppen. 
  • I Butterfly Fitness i Jylland (nærmere bestemt, Aalborg, Horsens og Sønderborg), er de gået så langt til at fjerne alle spejle også – så det er ikke kun mænd, der er forbud for. Her vil de gerne sætte fokus på, at kvinder i alle aldre og størrelser skal kunne træne uden at tænke over andet end det sjove og livsbekræftende i at bevæge sig – sammen med andre kvinder. 
Et hold med kvinder laver yoga i en træningssal
I de her fitnesscentre er holdtræning og cirkeltræning i fokus – og der er fyldt med girl-power. © Getty Images

  • Hos Female Fitness på Amager er de kvindelige ansatte specialiserede i træning til kvindekroppen. Her går de meget op i de nære relationer, så der bliver også dyrket de gode bånd til både instruktører og træningskammerater. 
  • Også i centeret Træning for Qvinder i Århus og Odense er alle spejlene pillet ned, og maskinerne er indstillet specielt til kvinder. Her er den sjove holdtræning i fokus, og de går meget op i, at træning skal sprede glæde. 
  • I Fitness 4 Women i Nordjylland hænger træning og livskvalitet tæt sammen, og det er også det, de fokuserer på, når de byder alle kvinder velkommen i deres girl-power-fitnesscenter i Frederikshavn. 

Vil du ikke risikere at gå glip af sundhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori