Online træning boomede under corona og er fortsat et hit

Under coronaepidemien opstod der en kæmpe efterspørgsel efter online træning, og en del af efterspørgslen er der stadig i 2023.

7. marts 2023 af Annoncør

Online træning var ikke et nyt fænomen tilbage i 2020, men fra den ene dag til den anden steg interessen for at træne derhjemme markant. Det skete i marts 2020, hvor landets fitnesscentre blev tvunget til at lukke ned i en periode. Den dag i dag, tre år efter den første lockdownperiode, og længe efter at fitnesscentrene er genåbnet, er begejstringen for online træning fortsat stor.    

Online træning vækstede med flere tusinde procent under corona

D. 11. marts 2020 er en dag, som de fleste danskere tænker tilbage på med en klump i halsen. Det var nemlig på denne onsdag i marts, at landet blev lukket ned af statsministeren, Mette Frederiksen. Kort tid efter, at Mette Frederiksen erklærede, at landet skulle lukkes ned, lukkede alle landets fitnesscentre, og vi var tvunget til at finde alternative måder at holde os i form på.

Nogle snørede løbeskoene, andre fandt motionscyklen frem, og helt tredje tyede til online træning. Sidstnævnte, online træning, blev en af de helt store trends under corona.

SATS, en større fitnesskæde med omkring 700.000 medlemmer i Norden, oplevede i marts 2020 en stigning i online træning på over 5.300 % i Danmark. Meget er sket siden 2020, men online træning er stadig hot. 

Landets fitnesscentre er genåbnet, men mange fortsætter med online træning

Landets fitnesscentre har for længst åbnet op igen til stor glæde for de hundredtusindvis af danskere, der har et aktivt medlemskab i Fitness World, SATS, FitnessX eller et af de andre store fitnesskæder.

Selvom der igen er rig mulighed for at dyrke alt fra styrketræning til motionstræning, dans og yoga i de danske fitnesscentre, så vælger mange at holde fast i online træning. Det kan der være flere forklaringer på.

Her er nogle af argumenterne for at fortsætte med online træning:

  • Du sparer tid, idet alt transporttid elimineres
  • Du kan selv styre musikken
  • Du kan træne i fred for andres blikke
  • Det kan være gratis 

Skab de perfekte rammer for online træning

Internettet er din bedste ven i mange sammenhænge. Du bruger det allerede til at kommunikere med venner og familie, til at streame film og serier samt til at læse nyheder, men mulighederne stopper ikke der. Du kan også bruge internettet til at søge inspiration til din træning. Men hvordan kommer jeg i gang?

Der skal ikke meget til for at skabe ideelle rammer for online træning. Du skal blot have en laptop, smartphone eller tablet, stabilt internet og en træningsmåtte. Så vil du kunne deltage i nogle af de mange online holdtræninger, der finder sted hver dag.

Du kan også ty til nogle af de mange træningsvideoer, der findes online, eksempelvis på YouTube, hvis du mangler inspiration til din træning.

Du kan f.eks. finde gode træningsvideoer via følgende YouTube kanaler:

  • Pamela Reif (9,41 mio. abonnenter)
  • Chloe Ting (24,4 mio. abonnenter)
  • Massy Arias (249.000 abonnenter)