Piger spiller paddle tennis
Paddle tennis er en super sjov sportsgren, som alle burde prøve!© Getty Images

Skal du prøve paddle tennis? Her er alt, du skal vide!

Har du helt styr på reglerne til paddle tennis?

1. december 2021 af Isabella Wedel Hansen

Hvis du ikke allerede ved, hvad paddle tennis er, og hvis du heller aldrig har prøvet at spille det før, så kan du godt glæde dig! Det er nemlig en super sjov sportsgren, som alle burde prøve!

Hvad er paddle tennis?

Paddle tennis er en kombination af tennis og squash. Men bare rolig, du kan sagtens spille det, selvom du hverken har prøvet tennis eller squash før! 

Er du helt dus med tennis og squash, skal du dog ikke tro, at du også kender paddle tennis – der er nemlig andre regler og anderledes udstyr og baner. Så vi kan love dig for, at du nok skal blive udfordret lige meget hvad.

Det spilles på en bane, der er omringet af glas – og glasvæggene er faktisk en del af banen, som gerne må bruges til at holde bolden i spil! Og har du tendens til at skyde lidt for hårdt og altid ramme udenfor banen, er du altså på hjemmebane i paddle tennis, hvor det faktisk kan være en fordel at ramme væggen. Det gør nemlig spillet ekstra svært for dine modstandere. Fedt!

Mand og kvinde spiller paddle tennis
Paddle tennis er en kombination af tennis og squash. © Getty Images

Hvor mange skal vi være for at spille?

I kan enten spille double eller single, når I spiller paddle tennis. I double skal I være sammen på hold af to og spille mod hinanden. Dette er den mest almindelig form. 

Er I nybegyndere, der bare spiller for sjov, kan I med fordel skifte rundt på holdene hen ad vejen. Så er I sikre på, at alle bliver udfordrede, og at den dårlige taber blandt jer (for vi ved, at der altid er en dårlig taber i venneflokken) ikke kan skylde skylden på andre end sig selv, hvis han eller hun taber alle kampene.

Er I kun to, der skal spille, skal I sørge for at finde en singlebane, der er egnet til at spille single. Denne bane er halv størrelse i forhold til den almindelige bane og sikrer, at I kan holde det gode flow, når I spiller, selvom I bare er to personer. 

Venner spiller paddle tennis
I kan både spille single og double i paddle tennis.© Getty Images

Hvad er reglerne for paddle tennis? 

I paddle tennis spiller I bedst af tre sæt. Og for at vinde et sæt, skal man have vundet seks partier. Det lyder måske liiidt kringlet, men vi lover dig, at du nok skal finde hoved og hale i det hurtigt. 

Pointssystemet for hvert sæt er det samme som i tennis. Det betyder at pointene tælles sådan her:

  • Første point = 15
  • Andet point = 30
  • Tredje point = 40
  • Fjerde point = parti

Den, der vinder det fjerde point, vinder partiet. Skulle det ende med, at det står 40-40 på et tidspunkt, er det holdet, der først vinder to dueller i træk, der vinder partier. Det vil sige, at hvis det står 40-40, skal I altså vinde to gange i træk for at vinde partiet. 

En anden vigtig regel er, at du altid kun må underhåndsserve, hvilket faktisk er en stor fordel for dig, der er nybegynder, da det er meget lettere at lære end en overhåndsserv. 

Pige spiller paddle tennis
Skal du prøve paddle tennis? © Getty Images

Hvordan får jeg point i paddle tennis? 

Der er flere forskellige måder at få point på i paddle tennis. 

For eksempel må du ikke ramme bolden med battet mere end én gang. Skulle du eller din modstander ramme bolden med battet to gange, giver det point til modsatte hold. Det samme gælder, hvis bolden rammer banehalvdelen mere end én gang. Så er der også point til det modsatte hold. 

Hvis du skyder bolden direkte ind i side- eller bagvæggen, uden at den først rammer jorden, giver det også point til det modsatte hold. Hvis bolden ryger direkte i nettet og ned på egen banehalvdel, giver det også point til modstanderen.

Laver du eller modstanderen to servefejl i træk (for ja, du får heldigvis lov til at lave én serverfejl uden, at det har konsekvenser!) går serven over til modsatte hold, som også får point for fejlen. 

Til sidst får modstanderen også point, hvis du rammer bolden, mens den er på deres banehalvdel eller hvis du rører nettet med enten dit bat eller krop. Så hold dig væk fra både net og din modstanders banehalvdel! 

Venner spiller paddle tennis
Du kan få point og slå dine modstandere på mange forskellige måder. © Getty Images

Kilde: Padelspecialist.dkSport24.dk

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide