© iStock

Sundhedsmyter: Får jeg mindre bryster af at træne?

Womans træningsekspert har en dårlig nyhed til alle jer, der træner - men heldigvis også en løsning på problemet

22. april 2015 af Rikke Hovn Poulsen

Juhuuu, du begynder endelig at se resultater på badevægten efter måneders slid på løbebåndet. Men hov - hvad er nu det? Hvor er dine bryster blevet af?

“Den dårlige nyhed er, at ja - hvis du dyrker meget fedtforbrændende træning, taber du dig sandsynligvis også på brysterne,” fortæller Marina Aagaard, der er master i fitness og træning, ekstern lektor ved Aalborg Universitet og fitnessblogger på Marinaagaardblog.com.

Effekten kommer dog meget an på, hvordan du træner: Hvis det er styrketræning eller yoga, du har kastet dig over, behøver du ikke bekymre dig om størrelsen på babs og nutte. Men er det løb, spinning eller andre former for pulstræning, er det desværre uundgåeligt. For når du forbrænder fedt, gør du det jævnt over hele kroppen.

“Du kan jo ikke sige til brysterne, at de ikke skal tabe sig,” siger Marina Aagaard.

Løsningen

Heldigvis er der også en løsning på problemet, hvis du er ked af at få lidt mindre bryster - og den hedder styrketræning. For det første kan du stramme området under og omkring brystet op.

“Og hvis du styrketræner intensivt 3-4 gange om ugen med henblik på, at musklerne i det område skal vokse, kan du godt bygge lidt ekstra volumen op i det øverste af brystområdet, så det kommer til at ligne en kavalergang. Men der er forskel på mennesker - hos nogle ses det hurtigere og tydeligere end hos andre,” forklarer Marina Aagaard.

Ellers er der jo også løsningen, der hedder en push-up bh. Du bestemmer heldigvis selv...

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.