Kvinde plejer ansigt på badeværelse
Der findes 97 muskler i ansigtet.


© iStock

Træn dit ansigt smukt

Har du prøvet en af disse syv geniale tricks?

13. juni 2018 af Sofie Korsgaard og Amalie Kjær Boel

Du vil sikkert gerne have, at din bagdel og dine arme ligner noget, der tilhører en på din alder. Men har du nogensinde tænkt på at træne de muskler, der sidder i dit ansigt?

Faktisk gemmer der sig hele 97 muskler under makeuppen, så der er nok at gå i gang med.

Træn muskulaturen, mens du ser Netflix

Hvis du regelmæssigt træner muskulaturen i ansigtet og på halsen, kommer der gang i blodcirkulationen. Det vil give dig en pænere hud og gør livet sværere for dybe rynker. Derudover vil du komme til at se friskere ud og få et mere udtryksfuldt ansigt.

Når du så oven i købet kan lave øvelserne, mens du pludrer i telefon eller ser Grey's hvide verden eller en af de 15 bedste serier på Netflix, som vi har samlet lige her – så er det da en meget god deal

Hvis du ikke er så meget for at lave sjove grimasser foran andre, kan du snildt lave disse øvelser alene – eventuelt foran spejlet. Du kan lave øvelser så ofte, du har lyst til. Og hvis du laver hver øvelse 10-20 gange hver, vil du hurtigere kunne se resultater.

Kvinde med flot hud smiler
Forkæl dit ansigt med ansigtsøvelser.© iStock

Øvelserne til ansigtet

1. Varm op med store smil
Start med at varme musklerne omkring munden og i kinderne op. Skift mellem at lave trutmund og smile så stort som muligt – dog uden at vise tænderne. Til sidst laver du et kæmpe smil, hvor du viser tænderne og prøver at få mundvigene så meget opad som muligt.

2. Kom af med dobbelthagen
Læg hovedet så langt tilbage, det kan komme. Åbn munden, og luk den igen langsomt. Nu skulle du gerne kunne mærke et stræk på halsen og nederst i ansigtet.

3. Store øjne
Så skal der gøres noget ved øjenomgivelserne. Spil øjnene op uden at løfte øjenbrynene eller øjenlågene – det er ikke så nemt, som det lyder! Hold et par sekunder, og slip igen.

4. Den grimme
Træk mundvigene opad og løft kinderne så meget, du overhovedet kan. Hold ansigtet, mens du tæller til tyve. Lav øvelsen igen og rynk samtidig næsen, mens du spiler næseborene op.

Kvinde puster kinder op
Træn dit ansigt med sjove ansigtsøvelser.© iStock

5. Ballonkinder
Pust kinderne op med luft. “Flyt” luften skiftevis fra den ene kind til den anden. Bliv ved med at gøre det, til du ikke har mere luft.

6. Smilende fisk
“Pust” læberne lidt op og smil – forestil dig, at du er en smilende fisk! Sug så kinderne ind, så meget du kan, og hold ansigtet i fem sekunder.

7. Spænd af i hele hovedet
Slut øvelserne med at spænde af i hovedbund og ansigt. Forestil dig, at der bliver mere plads mellem hvert enkelt hårstrå, så hele hovedbunden glider længere ned over ansigt, ører og nakke. Lad der bliver afstand mellem øjenbrynene, og giv slip på spændingen bag og rundt om øjnene. Lad øjnene synke ind i øjenhulerne. Slip udtryk i kinder og videre ned over mund og hals. Træk vejret roligt og dybt.

Hvis du gerne vil se en video eller to med nogle øvelser, der holder dit ansigt smukt og sundt, kan du læse denne artikel, der vil komme dig til undsætning: Ansigtsgymnastik: Hold din mest sete kropsdel i topform

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.