Træningsblog: 3 effektive maveøvelser

Mangler du lidt inspiration til de bedste maveøvelser? Så kig med. Jeg har lavet en top 3 over de maveøvelser som, jeg synes, er super gode og effektive. Slip for fancy maveøvelser, hvor du er i tvivl, om du overhovedet vender rigtigt på maskinen. Lad os nu bare gøre det simpelt. Her er 3 super effektive maveøvelser, som du ikke kan lave forkert.

1. Ganske normale lige maveøvelser: Find en bænk, liggeunderlag, sofa what ever, og du kan lave øvelsen - Simpelt og effektivt. 

2. Sit-ups: Er du typen, som elsker fart og sved på panden under din træning, så prøv de her sit-ups. Her er fart på, og du kan bruge dine arme til at skubbe dig afsted med. Hvis du føler for at tage øvelsen til næste niveau, så tag en bold med ind. Samme princip, nu bare med bold. 

3. TRX – hva’ dælen er det? TRX er genial, og man kan egentlig lave et hav af forskellige øvelser her. Jeg vil sige, at kun fantasien sætter grænserne for, hvad man kan lave. Øvelsen, jeg viser her, er igen til vores lige mavemuskler. Juster stropperne, så håndtagene sidder under dine knæ. Tag dine fødder ind i, og lad overfoden hvile på håndtaget. Så kører du dine knæ så langt op, som du kan. Øvelsen er rigtig god, da vi bruger en masse andre muskelgrupper til at stabilisere med. Prøv den eventuelt med en veninde til at starte med, så I i fællesskab kan stå og fumle lidt med den. 

Hvor mange gentagelser?

Det er meget forskelligt hvor mange gentagelser, vi hver især kan tage, og der findes ikke noget tal på, hvor mange mavebøjninger man skal tage, før det giver det bedste resultat. Tag, så mange du kan! Jeg plejer typisk at lave 3 gange med 10-12 gentagelser. 

Hvad træner du af mave? Og hvilke øvelser fortrækker du?

 

Go’ træning

- Sarah Posin 

Sarah Posins træning

Stærk, sund og glad er Sarahs vision. Hun er Womans tidligere træningsekspert og guider os kvinder til en sund hverdag med træning og sunde alternativer.

Sarah er en passioneret trænings- og livsstilsblogger, som deler ud af sin erfaring her på Woman og på hendes blog og i form af boot-camp forløb og personlig træning. Sarah er Danmarks mester i Bikini Fitness og har efterfølgende konkurreret i udlandet, hvor hun har repræsenteret det danske landshold.

Hendes mission er at hjælpe andre kvinder tættere på deres mål og finde glæde og velvære i en sund livsstil.

Kig også forbi Sarahs blog, hvor du kan finde flere tips og tricks til, hvordan du opnår resultater med din træning, eller find hende på hendes Instagram eller facebook.