Træningsblog: 6 forkerte måder at lave squats på

1. At du lader dine knæ falde ind

Sørg i stedet for at presse dine knæ hver for sig. På den måde skåner du dine knæ, og du er hermed i stand til at løfte flere kilo og aktivere dine ben- og ballemuskler bedre.   

2. At du ikke går dybt nok ned i din squat

Et perfekt squat er på 90 grader eller under. Fordelen, ved at bevæge sig ned til de 90 grader eller længere, er, at vi får aktiveret musklerne langt mere, og det er her, vi får de flotte resultater af en squat butt!

3. At du ikke holder din ryg og mave i opspænd

Generelt for alle øvelser er det vigtigt at have kontrol over både ryg og mave. Du skal hverken svaje eller krumme, men have en fast isoleret ryg igennem hele øvelsen. Husk endda selv når du løfter vægtene op, eller lægger dem ned igen, at ryg og mave stadig er kontrolleret. Gør du ikke det, kan du have svært ved at udføre øvelsen helt korrekt, og du kan risikere at få ondt forkerte steder i kroppen eller i værste tilfælde få en skade.

4. At du fokuserer for meget på IKKE at få dine knæ udover dine fødder

Man hører ofte, at knæene ikke må falde ud over tæerne, men tænk lige over, hvor mange gange på en dag du egentlig gør det, såsom når du går op af trapper? Hvis du nogensinde har set vægtløftere, vil du kunne se, at de på trods at deres mange kilo, stadig får deres knæ ud over tæerne. Er du derimod meget skrøbelig med dine knæ, kan det være en god idé at udføre din squat i et langsomt tempo, når du bevæger dig nedad. På den måde skåner du knæene en smule, og din squat vil være mere kontrolleret.  

5. At du enten løfter for lidt eller for mange kilo

Vores ben og baller er nogle af de stærkeste muskler på vores krop, så vær ikke bange for vægtene. Men husk nu lige at bevare den flotte teknik igennem hele øvelsen. Hellere lidt færre kilo og så udføre øvelsen korrekt og konkrolleret. Vil du løfte tunge squat, kan du lave få gentagelser. Har du det bedst med få kilo, så kan du lave flere gentagelser.   

6. At du aldrig laver nogen squat variation

Når vi snakker træning, er det generelt godt at variere øvelser, da kroppen hurtigt vender sig til øvelserne. Det kan være hver 3-4 uge, at du variere din squat, eller skifter den ud med en anden øvelse. Du kan variere din squat ved din fodstand. Her kan du både stå med normal stand, smal eller helt bred. Der findes et hav af forskellige squat-varianter, men det her er de mest brugte.  

Ikke alle mestrer den perfekte squat-teknik. Det hele tager tid at lære. Jeg har selv lavet alle 6 fejl, som er nævnt her, men vær ikke bange for at kaste dig ud i det. Kender du selv til en af disse fejl? Eller har du endnu en fejl, som skal tilføjes til listen?

Go’ træning!

Sarah Posin

Sarah Posins træning

Stærk, sund og glad er Sarahs vision. Hun er Womans tidligere træningsekspert og guider os kvinder til en sund hverdag med træning og sunde alternativer.

Sarah er en passioneret trænings- og livsstilsblogger, som deler ud af sin erfaring her på Woman og på hendes blog og i form af boot-camp forløb og personlig træning. Sarah er Danmarks mester i Bikini Fitness og har efterfølgende konkurreret i udlandet, hvor hun har repræsenteret det danske landshold.

Hendes mission er at hjælpe andre kvinder tættere på deres mål og finde glæde og velvære i en sund livsstil.

Kig også forbi Sarahs blog, hvor du kan finde flere tips og tricks til, hvordan du opnår resultater med din træning, eller find hende på hendes Instagram eller facebook.