Træningsblog: Sådan kan du bruge romaskinen

Ro maskinen kan være den ultimative fat burner. Få pulsen helt op og ringe på få sekunder, og udfordr dig selv med forskellige interval muligheder. Jeg er personligt selv ret glad for romaskinen, fordi man netop kan lave en masse forskellige intervaller. Man kan endda lade den indgå som en del af ens styrkeprogram, hvis man ønsker at få pulsen ekstra op og afslutte træningen med lidt ekstra sved på panden.

Her kommer jeg me­d 3 hurtige måder, hvorpå du kan bruge romaskinen:

Interval

30 sekunder, hvor du giver den fuld skrue, så hurtigt du kan. Efterfulgt at 30 sekunders pause og så starter turen igen. 8 ture af den her slags, og du er godt kørt ud! Jeg vil forslå at lave den her form for interval som den sidste del af din træning, så du kan brænde det sidste energi af.

X antal kalorier

Ro x antal kalorier – her har du mulighed for at aflæse en masse forskellige tal, blandt andet dine kalorier. Giv dig selv en udfordring, inden du sætter dig godt til rette i sædet, for eksempel hvor mange kalorier du skal ro. Bring eventuelt en anden øvelse med, det kunne se sådan ud:

  • 21 kalorier roning
  • 21 mavebøjninger
  • 15 kalorier roning
  • 15 mavebøjninger
  • 9 kalorier roning
  • 9 mavebøjninger

Ro på minuttet

En tredje mulighed kan være, at ro x antal meter indenfor 1 minut. Jo hurtigere du bliver færdig med at ro, jo længere pause har du. Der er altså ikke tid til at dovne den – her skal bare fuld fart over feltet, hvis du vil nå at holde pause, inden næste omgang starter.

Et eksempel til en nybegynder: 150 meter x 5 gange 

Go’ fornøjelse!

Sarah Posin

Sarah Posins træning

Stærk, sund og glad er Sarahs vision. Hun er Womans tidligere træningsekspert og guider os kvinder til en sund hverdag med træning og sunde alternativer.

Sarah er en passioneret trænings- og livsstilsblogger, som deler ud af sin erfaring her på Woman og på hendes blog og i form af boot-camp forløb og personlig træning. Sarah er Danmarks mester i Bikini Fitness og har efterfølgende konkurreret i udlandet, hvor hun har repræsenteret det danske landshold.

Hendes mission er at hjælpe andre kvinder tættere på deres mål og finde glæde og velvære i en sund livsstil.

Kig også forbi Sarahs blog, hvor du kan finde flere tips og tricks til, hvordan du opnår resultater med din træning, eller find hende på hendes Instagram eller facebook.