Undgå at spilde din tid, og lær at vælge den rigtige træningsøvelse

Sarah Posin viser træningsøvelser

Vi har vidst alle stået i centeret og tænkt ’Puhaaa! Hvilken øvelse skal jeg lave nu?’. I indlægget her får du hurtig oversigt over, hvordan du nemt og overskueligt kan vælge den helt rette øvelse, og hvilke ting du skal tænke over, når du står og skal vælge.

Hvilke øvelser foretrækker du og hvorfor? 

Først lad os tage et kig på, hvad en god øvelse er:

  • En øvelse er god, når den først og fremmest er sikker at lave.
  • Den involverer flere led og muskler i samme øvelse (squat, dødløft, bænkpres mv.).
  • En øvelse, hvor du har mulighed for at bruge hele bevægelsen.
  • En øvelse, hvor du bruger frivægte, da du her har ligevægt og ikke har mulighed for at bruge din stærke side mere end den anden. På den måde stabiliserer du også med en masse andre muskler, da det kræver en smule mere kontrol, fremfor at sidde fastspændt i en maskine.  
  • Og sidst men ikke mindst, en øvelse som selvfølgelig har et formål.  

Her er et par tips du kan prøve at undgå:

  • Altid at træne i maskiner – variation er altid en god idé, og du kan sagtens kombinere frivægte med maskiner.
  • Se, om du kan kombinere dine øvelser, så du både laver dem, som du synes er sjove, men stadig vælge øvelser, som udfordrer dig, og som er hårde.
  • Skift ikke øvelser for ofte – typisk kører man det samme program i ca. 4 uger. Herefter kan du lave variationer eller skifte øvelserne ud.

Se, hvad jeg mener, er den ultimative blærerøvsøvelse for kvinder.

Hvilke gode tips og tricks bruger du selv til at vælge øvelser? Her var en lille guide til hvordan du simpelt og let kan frasortere de mindre gode øvelser og gå direkte til det der bedst vil fungere.

Rigtig god træning!

Sarah Posin

Sarah Posins træning

Stærk, sund og glad er Sarahs vision. Hun er Womans tidligere træningsekspert og guider os kvinder til en sund hverdag med træning og sunde alternativer.

Sarah er en passioneret trænings- og livsstilsblogger, som deler ud af sin erfaring her på Woman og på hendes blog og i form af boot-camp forløb og personlig træning. Sarah er Danmarks mester i Bikini Fitness og har efterfølgende konkurreret i udlandet, hvor hun har repræsenteret det danske landshold.

Hendes mission er at hjælpe andre kvinder tættere på deres mål og finde glæde og velvære i en sund livsstil.

Kig også forbi Sarahs blog, hvor du kan finde flere tips og tricks til, hvordan du opnår resultater med din træning, eller find hende på hendes Instagram eller facebook.