Sex er hot - men huskede du kondomet?
Sex er hot - men huskede du kondomet?© Scanpix

Har du haft en sexsygdom?

Louise fik kønsvorter - har du også haft en kønssygdom? Deltag i Debatten

14. september 2010 af Mette Andrea Boesgaard

Jeg fik sidste år i september konstateret kondylomer, eller kønsvorter som det også så charmerende hedder. Jeg har nu været i behandling i et år, uden nogen bemærkelsesværdig bedring. Jeg har næsten hver uge ( I ET ÅR !!!!!! ) med få undtagelser været oppe på Bispebjerg Hospital og blive behandlet. I mit tilfælde har kondylomerne været utroligt svære at komme af med, de fleste er i behandling i trekvart til halvandet år.

 

Is og syre i skridtet

Behandlingen er meget smertefuld, vorterne bliver i mit tilfælde frosset og derefter penslet med noget skrapt, der skal virke i x antal timer, herefter får man sår, der skal hele, inden man kan få en ny behandling. Det er utroligt opslidende at gå til behandlingerne og utroligt nedtrykkende uge efter uge at få konstateret, at der er kommet nye.

 

Jeg skammer mig

Det er meget tabu-belagt, og der hører en masse skam og flovhed med. Kønsvorter - bare navnet er noget jeg virkelig har skammet mig over og stadig gør. Der er enkelte af mine nærmeste veninder, der ved det, men ellers er det ikke noget, jeg har lyst til at fortælle om.

Jeg fik konstateret kondylomerne, kort efter min kæreste og jeg var gået fra hinanden. Det, at jeg har fået kønsvorter, har været så skamfuldt for mig, at jeg ikke har kunne indlade mig på et nyt forhold. Jeg er utrolig bange for at skulle komme til at smitte andre med sygdommen, da det er noget af det mest skrækkelige, jeg har været udsat for. Det har også været medvirkende til, at jeg ikke har haft noget sexliv det forgangne år. Der er måske andre, der ville være ligeglade, men det kan jeg ikke være. Kondomer kan nemlig ikke beskytte 100% mod smitte.

I tvivl om prævention? Læs om de forskellige former for prævention her.

 

Jeg ved stadig ikke, hvem der smittede mig

Hvem der har smittet mig er en gåde…. smitten kan gemme sig i kroppen fra måneder til år, før der kommer udbrud. Nogle gange er vorterne også så små, at man ikke kan se dem med det blotte øje. Du kan dermed gå med dem, uden du faktisk ved det, og dermed smitte uden af være klar over det.

 

Nu krydser jeg fingre for at det snart vender, og at mit immunforsvar får øje på og bekæmper virus, så jeg kan komme videre med mit liv.

 

Har du selv haft en sexsygdom? Del dine tanker og historier med os på Woman Debatten