Vi vil altså helst dufte af roser i armhulen
Vi vil altså helst dufte af roser i armhulen© Getty

Har du problemer med sved?

Læs med her og få gode råd til hvad du kan gøre, hvis armsved er blevet et problem i din hverdag

4. februar 2009 af Julie Schrøder Kristensen

Måske er du typen, der går en stor bue uden om de tætsiddende lilla og lysegrå bluser på butikshylderne? Måske kender du den pinlige følelse af, at skulle holde armene tæt ind til kroppen det meste af dagen, så de clementin-store pletter ikke kommer til syne? Måske lader du diskret som om du gaber og strækker krop, så du kan tjekke, om det er dine armhuler der ikke længere dufter af roser?

Faktisk danner kroppen mellem en hel og halvanden liter sved i døgnet, og for langt de fleste, er det ganske til at leve med. Men for nogle, er sved en kæmpe hæmsko. Især hvis lugten er svær at få bugt med.

Det kan være en god idé at supplere med en antiperspirant, der lige som deodoranter indeholder duftstoffer til at kontrollere lugten. Oven i hatten, indeholder antiperspiranter også ingredienser, der nedsætter svedproduktionen.

Du kan også gå mere drastisk til værks, og investere i en lille hidsig fætter ved navn alumininumklorid, som virker desinficerende og fjerner de bakterier, der gør sveden ildelugtende. Men følg nøje anvisningerne der følger med produktet. Det er noget krads stads.

Endelig kan du købe de selvklæbende Sweat Pads, der sættes på indersiden af din t-shirt eller bluse. Sweat Pads er et engangsprodukt der sikrer, at du kan tage på date, til jobsamtale eller gå amok på dansegulvet, uden at bekymre dig om tarvelige og ildelugtende sidegevinster under armene.

Alle produkterne kan fås online på med24.dk