en kvinde med p-piller i hånden
Har du også prøvet af glemme dine p-piller?© Getty Images

Her er løsningen, så du aldrig glemmer dine p-piller igen

Et abonnement på p-piller, sagde du?

13. januar 2019 af Freyja S. Anderberg

Du kender nok scenariet – for det er vi overraskende mange, der gør. Du skal til at tage hul på en ny pakke p-piller efter en periode med eller uden pause, men til din skræk opdager du, at du ikke har flere piller tilbage. 

Måske har du ikke lige mulighed for at tage forbi apoteket, eller også kan det være, at du helt har glemt at forny din recept. Forestil dig, at du aldrig mere skal stå i den situation igen – for den mulighed har du nu. 

Abonnement på p-piller

For nu er det nemlig muligt for dig at få et abonnement på dine p-piller, minipiller eller p-plastre, så du ikke behøver tage på apoteket for at hente det. 

Det er MinRecept, der står bag konceptet, og det går i al sin enkelthed ud på, at du tilmelder dig den digitale platform MinRecept, som så sørger for at sende dine p-piller hjem til dig. 

En kvinde bestiller sine p-piller på nettet.
Med et par enkelte klik online kan du oprette et abonnement på p-piller. © Getty Images

Du skal ikke røre en finger

MinRecept samarbejder med danske apoteker, så du er sikker på at få de helt rigtige p-piller. Du skal blot oplyse, hvilke p-piller du ønsker og bekræfte, hvem du er med NemId – og vupti, så får du dine p-piller hjem i postkassen. Du får endda også en påmindelse, når din recept skal fornyes, så du aldrig mere står uden p-piller. 

Det koster 15 kroner om måneden at være medlem, og derudover skal du betale for dine p-piller, som koster det samme som på apoteket. 

Idéen opstod på grund af en jodel

Der er faktisk en lille, sjov historie bag idéen af abonnementet på p-piller. For Joakim, der er iværksætteren bag, fik idéen, da han faldt over en jodel om en kvinde, der havde glemt at købe sine p-piller. 

Det undrede Joakim. Så han lavede en spørgeskemaundersøgelse med 1000 kvinder, og det viste sig, at 94 procent af de 1000 kvinder havde stået i samme situation. Så vi er altså rigtig mange kvinder, der har prøvet at glemme at hente- eller forny vores p-pille recept. Men det skal være slut nu. 

Vil du ikke risikere at gå glip af sundhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.