Unge mennesker drikker lækre drinks
Vi tænker meget på vores omdømme. © Getty Images

Hvis vi skulle stoppe med at feste og drikke, var det ikke for vores sundheds skyld

En undersøgelse afslører, hvad vi er mest bekymrede for, når det handler om alkohol

10. oktober 2018 af Rie Louise Kirkebjerg

Er du fast at finde på en bar eller natklub i weekenden? Så har du måske taget dit indtag af mojitos og tequilashots til nærmere eftertanke. Og hvis dine overvejelser går mere på, at du vil undgå pinlige, fulde episoder i byen, end om alkohol er usundt for din krop, passer du lige ind i statistikken.

At være pinligt fuld er en stor bekymring

Hvis du er i 20’erne, har du måske ofte fået en hentydning af dine forældre eller bedsteforældre til, at du skal huske på, at alkohol ikke er godt for dig. Men nu viser det sig, at det lige så vel er personer fra 30 års alderen, som bør huske på dette.

En ny undersøgelse viser nemlig, at personer mellem 30 og 65 år er mere bekymrede over, om det skader deres omdømme at drikke sig i hegnet, end om det er sundt for dem. Personerne i undersøgelsen havde kun mindre – eller ingen – bekymringer om alkoholens påvirkning på deres sundhed.

“Det er overraskende, at sundhed ikke er en stærk faktor i måden, denne gruppe tænker på alkohol på,” fortæller Emma Muhlack, som står bag undersøgelsen, til Huffington Post.

Lækre drinks med appelsin
Vi tænker mest på, om vi dummer os i byen. © Getty Images

Skyldes det mon tømmermændsdepressioner?

Kan du selv nikke genkendende til, at du tænker over, hvordan det kan skade dit omdømme, hvis du er pinligt fuld? Hvis du i din vodka-brandert har gjort noget, du ikke er helt begejstret over, oplever du måske at være rigtig ked af det dagen efter.

Dagen efter din bytur vil dit serotoninniveau sænkes gennem alkoholen. Det betyder, at du kan opleve søvnløshed og humørsvingninger. Dette kan ske både i selve alkoholrusen, men også når du har tømmermænd. 

Mens du det ene øjeblik faktisk kan opleve at få et vildt grineflip, kan du i det andet øjeblik få det rigtig skidt med dig selv. Dette kan kaldes en tømmermandsdepression. 

Hvis du kan mærke, at det i højere grad er netop pinlige episoder i byen eller et skadet omdømme, du frygter, når du drikker, kan det være en god idé at læse hele vores artikel om tømmermændsdepressioner her.

Tømmermænd i seng
Er du ked af det dagen efter en bytur? © Getty Images

Anbefalinger om alkohol

Ifølge Sundhedsstyrelsen har du som kvinde lav risiko for at blive syg på grund af alkohol, hvis du drikker syv genstande om ugen. Du har høj risiko for at blive syg på grund af alkohol, hvis du som kvinde drikker mere end 14 genstande om ugen. 

Og husk så lige, at alkohol dræber hjerneceller og ødelægger din nattesøvn. Måske du vil tænke mere over disse 10 myter om alkohol, næste gang du drikker.

Vil du ikke risikere at gå glip af sundhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori