Kvinde kigger på løbe ur og smiler
Sådan gør du din løbe tur lidt sjovere. © Getty Images

5 måder at gøre din løbetur sjov(ere), så du kan genvinde din løbeglæde

Med disse tips bliver det meget nemmere at komme op fra sofaen og snørre løbeskoene

31. august 2023 af Rosa Sivert

Kender du det, at du skulle have været i løbeskoene for flere timer siden, men du føler dig limet fast til sofaen, har ingen motivation og vil allerhelst bare blive hjemme? Her er fem tips til at gøre din løbetur sjovere, så du kan genvinde din motivation og løbeglæde. 

1. Lyt til en god podcast

En løbetur kan føles lang og uoverskuelig, men en god måde at få tiden til at gå lidt hurtigere på, er ved at fjerne fokus fra det, der er hårdt. Et godt trick er at lytte til noget, og her er podcast en rigtig god måde at underholde dig selv på, så du ikke tænker over, hvor længe du har løbet eller kommer til at kede dig. 

kvinde smiler med hørertelefoner
Lyt til en god podcast, mens du løber.© Getty Images

2. Tag dine venner med

Alt er bare altid sjovere med dine venner! Mon ikke du kan overtale en veninde eller to til at løbe en lille tur? Så kan I samle op på, hvad der er sket i jeres liv siden sidst og samtidig få bevæget jer. En win win-situation, hvis I har en travl kalender ligesom os. 

tre kvinder løber sammen og griner
Løb en tur med dine venner.© Getty Images

3. Planlæg en ny rute

Det kan være demotiverende at løbe den samme vej, hver gang du skal ud. Derfor kan det være en god idé at variere dine ture. Du kan prøve at løbe mod nye grønne områder – på den måde får du også set nye steder i dit nærområde. Du kan eventuelt finde inspiration til nye ruter på appen Strava eller løberute.dk, hvor du kan se ruter, som andre har løbet i nærheden af dig.

Kvinde kigger på løbeur og telefon
Udforsk nye ruter i dit nærområde. © Getty Images

4. Sæt dig et mål

Måske har du altid drømt om at kunne løbe fem kilometer uden at holde pause eller måske endda at løbe et halvmaraton eller maraton? Det er godt at sætte sig selv et mål. På den måde har du hele tiden en grund til at snøre løbeskoene og komme ud ad døren. Målet skaber en drivkraft, og lige så snart du får skabt en vane i dit løb, er det også langt nemmere at komme afsted. Og hvem ved, måske du pludselig løber over målstregen til et maraton? 

Maraton løb set fra oven.
Sæt dig et mål. © Getty Image

5. Forkæl dig selv med en belønning 

Vi kender alle sammen tegneseriebilledet af kaninen, der løber efter en gulerod dinglende foran dens hoved for at lokke den til at løbe. Selvom du ikke er super glad for gulerødder, er det altså ikke en dårlig idé at have noget at se frem til på den anden side af din løbetur. Det kan være en kop kaffe på din yndlingscafé, en hjemmebagt bolle eller et afsnit af din yndlingsserie – eller måske en kombination af alle tre! 

Kvinde drikker kaffe i skoven.
Giv dig selv en belønning. © Getty Image