Kvinde med hår under armene
Der er god grund til at lade hårene gro! © Getty Images

4 overraskende fordele ved at lade håret under armene gro

Det kan rent faktisk mindske sved!

18. november 2018 af Simone Overgaard Aaberg

Pjusket? Langt? Kort? Intet overhovedet? Er der noget, som virkelig kan dele vandende hos både kvinder og mænd, så er det hår. Og ikke den slags, der sidder på vores hoved. Nææ, vi taler mere specifikt om den kropsbehåring, som alle mennesker også har: Under armene, på armene, på benene, på maven, på ryggen and so on

Uanset om du er fan af at lade håret gro eller foretrækker, at huden er helt glat, så er der altså noget ret vigtigt, du skal vide om håret under armene: For der er overraskende gode (og helbredsmæssige) grunde ved at lade håret gro!

1. Du undgår gnidninger, når du træner

Du kender det måske alt for godt… Armene svinger frem og tilbage og op og ned, mens du giver den gas på løbebåndet eller løfter træningsvægtene, og under din tætsiddende polyester t-shirt begynder det efterhånden at blive liiidt presset.

Ture i træningscentret, naturen eller i den lokale fritidsforening kan hurtigt gå hen og blive særdeles ubehagelige for dine stakkels armhuler. Når vi er fysisk aktive, kan der opstå gnidninger i armhulerne, som både kan svie og endda ende ud i kløende knopper. Men her viser håret under armene sig faktisk at være enormt brugbart: Det danner nemlig et ‘lag’ mellem huden, så den ikke gnider sig op ad hinanden.

2. Du sparer 45 sekunder i badet

Og tid er jo, som vi ved, ret dyrebart! 45 sekunder lyder måske ikke af meget, men hvis du barberer dine hår under armene hver dag, så løber det op i 5,2 minutter på en uge. Det er altså 273 minutter om året – 4,5 time! De kan helt sikkert bruges på noget andet fedt.

3. Du slipper for røde knopper og indgroede hår

Al den barbering er heller ikke just god for din sarte hud under armene. Du kender måske til problemer med indgroede hår, der kræver lettere voldelig håndtering med en pincet, og røde, irriterende knopper, som du ikke føler, at du kan gøre noget som helst ved – andet end at lade dem være og håbe på, at de snart går væk… Ingen barbering, ingen håndtering.

4. Hår under armene holder sveden på afstand

Okay, det her tænker du måske lyder lidt underligt. For vil en manke af hår ikke bare være med til at holde på sveden? Svaret er både ja og nej. For hår under armene har faktisk den gode egenskab, at det fjerner sved fra din hud og opbevarer det i håret (som selvfølgelig skal vaskes regelmæssigt), og det betyder altså, at sveden ikke spreder sig til på huden, men holder sig i din trygge armhule. Smart!

Så lad du bare håret under armene gro, hvis det er det, du har lyst til. Det er nemlig ret godt for dig! 

Kilder: Insider, Thecut, Goodhousekeeping

Vil du ikke risikere at gå glip af sundhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.