Sådan skal du opbevare dit frugt og grønt

Ja, grønt kan godt holde længe - hvis du ved, hvordan du skal behandle det!

1. september 2014 af Cecilie Winther Jørgensen

Sådan skal du opbevare dit frugt og grønt

Bliver dine tomater bløde og bananer brune, hurtigere end du kan nå at sige ”seks om dagen”? Så er det måske fordi, du opbevarer dem forkert! Woman guider dig til den korrekte opbevaring af de ”grønne” fødevarer

I kølelskabet

Asparges: I en lufttæt pose og i køleskabet med dem. Men er de blevet en smule slatne, kan du skære enderne af og putte dem i et koldt glas vand i et par timer - så holder de lidt længere. Det samme gælder for salat, rodfrugter og kål.

Broccoli, agurk, blomkål og auberginer: I køleskabet med det hele. Men hold dem væk fra frugt og grønt, som udskiller meget af gasarten ethylen. Det er blandt andet æbler, rød peber, pærer og tomater.

 

Champignon: På køl kan de holde sig cirka en uge - og lad dig ikke skræmme af en smule brune pletter. De betyder ingenting for hverken smag eller sundhed.

Gulerødder: Et lille trick er at hapse den grønne top af dine gulerødder. Så kan de faktisk holde sig i to-tre uger i en pose i køleren.

Hvidløg: De er rigtig pænt med en lille hvidløgskrukke på køkkenbordet, men det tærer radikalt på de små betændelsesdræberes levetid. I køleskabet kan hvidløg nemlig holde sig seks-syv måneder mod kun tre-fire uger ved stuetemperatur.

På køkkenbordet

 



Avocado: En super lækker, men også virkelig besværlig frugt (ja det er faktisk en frugt). De er kun rigtig gode i meget kort tid. Vil du holde dem lækre og pletfrie så længe som muligt, skal du opbevare dem ved stuetemperatur - ikke på køl!

Banananer: De gule proteinkilder må endelig ikke komme på køl. Så i frugtskålen med dem.

Tomater: Skal ikke i køleskabet. Sæt dem i en skål på køkkenbordet - det ser også så fint ud.

Anden opbevaring

 



Løg: Modsat hvad mange tror, skal løg ikke i køleskabet - de må nemlig ikke få fugt. Derfor skal de opbevares tørt og gerne mørkt. Så i skabet (eller kælderen) med dem.

Kartofler: De små knolde skal allerhelst opbevares mørkt og ved 8-10 grader - det vil sige: I en kølig kælder eller et svaleskab. Ligger du ikke lige inde med den slags, er køleskabet bedre end køkkenbordet, da kartofler har en tendens til at spire ved stuetemperatur.

BONUS-TIP: Vidste du, at meget frugt og grønt kan fryses? De fleste grøntsager skal dog blancheres, mens meget frugt skal skæres ud og muligvis varmebehandles, inden det fryses. Men synger grønten på sidst vers, og kan du ikke nå at få det spist, så er der ikke noget i vejen for at smide det i fryseren. Så er der også til en hurtig og nem aftensmad på en stresset dag.

I Woman nr. 212, der er på gaden lige nu, kan du læse 7 myter om økologi.

 

Lige nu kan du få 5 numre af Woman + et fedt makeupsæt fra Makeup Mekka for kun 149 kr
+ porto og eksp

KØB TILBUDDET HER