Nogle gange kan vores tanker føles tunge, og når de først er kørt ned af den stikvej, kan det være svært at få dem på rette køl igen. Dit Instagram-feed kan nogle gange fodre dit negative tankemønster, men netop disse fem profiler har til formål at lette dine tunge tanker og give dig redskaber i hverdagen, så du kan slippe af med dem.
1. Lille Store Liv
Lille Store Liv er en Instagram-profil, der har en psykoterapeutisk indgangsvinkel. Den er drevet af Sabina Mitchel, som er uddannet psykoterapeut og driver egen praksis. Hendes fokus er at skabe et rum, som rummer dig præcis som du er, helt fordomsfrit og åbent. Hun tror på, at når vi åbner op og snakker om de svære ting, bliver de en smule mindre svære. Igennem videoer og billeder, skaber hun et rum, hvor der er plads til netop dig.
“Min intention er at skabe et safespace, hvor dine følelser, tanker og oplevelser aldrig kan være forkerte af den simple grund, at de er dine. Udover dette er min drøm også at formidle dele af den psykologiske og psykoterapeutiske teori, på en måde der kan forstås og perspektiveres til dit eget liv.”
– Sabina Mitchel
2. Karen Wichmann
Karen Wichmann er psykolog og driver Instagram-profilen med selv samme navn. Hun er autoriseret psykolog og specialist i psykoterapi. Hendes fokus er selvværd, relationer og hverdagspower, som hun udtrykker igennem fine æstetiske tekster på sin profil. Her får du hverdagstips til din selvudvikling og redskaber til at deale med netop de problemer, du står overfor.
“Mine tanker bag profilen var at skabe et sted, som aftabuiserer det at have det svært (og gå til psykolog) og giver nogen refleksioner/redskaber til at tackle svære følelser og relationer generelt. Vi har tit en forestilling om, at den skal være "rivende gal" for at gå til psykolog, men langt oftere er det ting, som hober sig op, fordi vi ikke ved, hvad vi skal stille op med det, der sker.”
– Karen Wichmann
3. Kærlighedsterapeuten
Kærlighedsterapeuten er drevet af Celine Sophie von Cristierson. Hun tror på, at ægte lykke begynder med at acceptere alle facetter af os selv, med alt hvad det indebærer af drømme, fejl, følelser, tanker og skønheder. Som ung har hun selv døjet med svær dødsangst og lever med attakvis sclerose til hverdag. Hun har selv haft gavn af selvudvikling og der igennem fået opbygget selvkærlighed og frihed, trods sin angst og sclerose.
“Mit ønske med Kærlighedsterapeuten er at skabe et åbent, ærligt og trygt rum for os, der gerne vil tage afstand fra en verden, der konstant sætter spørgsmålstegn ved vores værd, og som skubber os mod et uopnåeligt perfekthedsideal! Kærlighedsterapeuten er dit frirum til at gå på opdagelse i hver eneste facet af dig selv og finde ro og glæde.”
– Celine Sophie Von Christierson
4. HjerneRO
HjerneRo er en Instagram-profil, der er drevet af mændene Martin og Mads. De er begge psykologer, som har en vision om at lære dig at skabe ro i dit hoved. Mads er krigsveteran, og Martin har overlevet et kræftforløb. De har begge stået overfor meget svære situationer i livet, hvor de har haft brug for hjerne-ro. Deres Instagram-feed består af korte videoer, inspirerende citater og gode råd.
“Vores Instagram er et forsøg på at give redskaber, tips og tricks til at få mere ro i hovedet i en travl hverdag. Vi kalder det HjerneRO.”
– Mads Hyldig
5. Karina Bargholz
Instagram-profilen Karina_bargholz er drevet af Karina Bargholz. Her skaber hun et rum for følelser, traumer, relationer, det autentiske og indre ro med fokus på nervesystemet. Hun er sprogpsykolog, Yin-yogalærer og SOURCE-terapeut. Hendes Instagram-univers består af tekster, der er til for at hjælpe dig og lære at forstå din krops signaler.
“Mit rum er et kærligt opgør med quick-fix og tænk-dig-lykkelig kulturen. Jeg formidler mere dybde, flere nuancer og måske også mere selvomsorg. Fordi det er SÅ meget mere komplekst for rigtig mange, inklusiv mig selv. Mit udgangspunkt er altid det kropslige og nervesystemet, når jeg skriver om følelser, traumer, relationer, det autentiske og indre RO. Ofte får jeg beskeder fra kvinder, der føler sig set, hørt og forstået - og måske vigtigst af alt: Velkommen.”
– Karina Bargholz