7 ting, du ikke vidste om smil og grin

Falske smil giver ikke rynker... men derfor er de ægte nu alligevel bedst

24. oktober 2016 af Amalie Caroline Møller Bonde

1. Vi bliver gladere, når vi smiler (også når vi smiler falsk)

Når vi trækker på smilebåndet, bliver der udløst det dejlige lykkehormon endorfiner, som vi faktisk kan snyde vores hjerner til at udløse – bare ved at smile falsk. Prøv, når du føler dig presset, stresset eller nedtrykt - det hjælper faktisk!

Bare ét enkelt smil kan udløse lige så meget hjernestimulation, som hvis du får 2000 chokoladebarer eller 135.000 kr. foræret kontant - og den følelse kan vi sagens forestille os!

Kilde: Forbes.com

2. Grin og latter kan hjælpe på depression

Hvis du har en tendens til at blive stresset eller depressiv, kan det at grine, (selvom det måske er svært), faktisk gøre en forskel. Forskning har nemlig bevist, at grin og latter udløser lykkehormoner, som får os til at slappe af og slippe kontrollen. Derudover kan det også styrke dit immunforsvar. Undersøgelser viser, at mennesker, der smiler meget, ikke bare har det bedre men også lever længere!

3. Falske smil giver ikke øjenrynker

Du skal ikke frygte at få rynker af at smile, ihvertfald ikke hvis det er et falsk smil. Hvis du smiler uden at mene det, trækker du kun typisk op i mundvigene men sjældent i musklerne ved øjenene. Når du derimod smiler ægte, trækker du op i kinderne ved at bruge musklen.

Derfor skal du smile
© iStock

4. Smil smitter

Når nogen smiler til os, smiler vi automatisk tilbage. En undersøgelse foretaget af ekspert i ansigtsmimik Marianne Sonnby-Borgström viser, at folk, der blev vist billeder af smilende mennesker, selv reagerede med et smil inden for 60 millisekunder.

Kilde: Samvirke.dk

5. Grin er en instinktiv skrækreaktion

Smil og grin er også forbundet med frygt og ubehag. For eksempel smiler vi ofte, hvis der sker noget uventet, eller hvis vi føler os utrygge. Derfor kommer vi også til at grine, når nogen snubler og falder – og derfor griner vi af jokes, fordi de tager en drejning, vi slet ikke havde forventet.

Derfor skal du smile
© iStock

6. Vi smiler for at undgå konflikter

Sommetider smiler og griner vi i situationer, som faktisk er ret alvorlige. Eller kommer til at grine, når vi føler os utilpasse. Det er en reaktion, der ligger i os helt tilbage fra urtiden! Chimpanser bruger også smilet til at afvæbne konflikter. Nøjagtigt det samme gælder for mennesker.

7. I gamle dage blev grin opfattet som amoralske

I antikken var man meget mistænksom overfor latteren, fordi den blev tolket som amoralsk. Det var mest noget, folk gjorde, når de så dværge og krøblinge... godt vi er blevet klogere siden!

Kilde: Denstoredanske.dk, Videnskab.dk & Aprokom.dk 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.