Facts om skede
© iStock

9 overdrevet cool ting, du ikke vidste, du ville vide om din mis

Whaaat – vidste du for eksempel, at klitten vokser hele livet?

13. december 2017 af Sarah Lyster Nielsen

1. Når du bliver liderlig, bliver din skede dobbelt så stor

Det lyder lidt voldsomt, men det er slet ikke så dramatisk; når du er tændt, udvider de to øverste tredjedele af din skede sig, så der er altså rigeligt med plads.

2. Din klitoris vokser hele livet

Ligesom næsen og ørerne bliver din klitoris større med alderen, så når du engang rammer overgangsalderen, er din klit typisk fem gange så stor, som da du var en moody teenager. Så burde den da være til at finde!

3. Klitten er mere følsom end pikhovedet

Klitoris er faktisk det allermest følsomme organ; der er hele 8000 nerveender samlet her, hvor der i pikhovedet ‘kun’ er 4000.

4. Skeden bliver ikke løsere af sex

Måske ved du det allerede, men det skader ikke at gentage det. Skeden er helt naturligt meget elastisk (gudskelov), så den kan udvide sig før sex, og så bliver den helt normal igen bagefter. Skeden er heller ikke strammere, bare fordi kvinden er jomfru, og den bliver simpelthen ikke udvidet af meget sex.

Skeder findes i forskellige størrelser, så det kan være grunden til, at én skede føles ‘løsere’ end en anden.

Du kan altså kun blive mindre stram, hvis du føder op til flere børn (især i en sen alder) og så med alderen, men det er ikke sikkert, det sker. Yngre gravide oplever ofte, at deres skede efter fødslen bliver lige så stram som før, i hvert fald med det første barn. 

5. Klitoris er et større organ, end du (måske) tror

Når du tænker på en klitoris (som man jo gør), tænker du sikkert på den lille ært. Men faktisk er klitoris noget større; organet er både den lille ært og en indre del, som fylder cirka 80 procent af, hvad en penis fylder – bare inde i kroppen.

Om det er 80 procent af en lille penis eller en stor penis vides ikke, men i hvert fald er det en imponerende klit.

6. Blot til lyst

Klitoris er simpelthen skabt til nydelse – det er vitterligt det eneste mål, den har i livet, og det er det eneste organ, der er rent nydelsesbaseret. Ja tak!

7. Klitoris bliver også stiv

Ligesom en pik bliver stiv, når han er ophidset, bliver klitoris det også, så du har faktisk en lille kliterektion, når du er tændt. Jo, jo.

8. Stærkere bækkenbund giver mere intense orgasmer

Knibeøvelser styrker bækkenbunden, og det hjælper dig ikke bare med at holde på vandet, det kan også give dig stærkere orgasmer (og gøre det nemmere for dig at få en sprøjteorgasme) – så i gang med øvelserne, du!

9. Jomfruhinden har intet at gøre med at være jomfru

På trods af det misvisende navn har jomfruhinden altså intet at gøre med, om en kvinde er jomfru eller ej. Jomfruhinden kan have mange forskellige former og er altså ikke nødvendigvis en intakt hinde, som springer under sex.

For det meste er der et hul (eller flere) i hinden, hvor menstruationsblod kan komme ud, og tamponer (og andet…) kan komme op. Nogle kan godt have en hel jomfruhinde, men her skal der gerne en operation til at fikse det (og altså ikke en penis).

Jomfruhinden er altså sjældent en decideret barriere – og det er altså ikke meningen, at sex skal gøre ondt første gang, fordi jomfruhinden skal briste. Nope.

Kilder: Illustreret Videnskab, Cosmopolitan, Prevention, Buzzfeed, Splinter News, Psychology Today, Vwhcare

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.