© iStock

Derfor kan du med fordel drikke et glas vand, inden du går i seng

Vand er godt, det ved vi. Men vidste du også, hvor meget godt det kan gøre inden sengetid?

13. juni 2016 af Anja Bruneskjold

Det er ikke nogen nyhed, at kroppen har brug for vand for fungere – og den har måske også brug for mere, end du lige får drukket i løbet af dagen. En tommelfingerregel lyder på, at man skal sørge for at få 6-8 glas vand om dagen for at være sikker på, at kroppen får det væske, den har brug for.

Det er dog ikke kun om dagen, du bør huske at få væske indenbords. Om natten – eller inden sengetid – kan det faktisk være ekstra relevant lige at snuppe et glas vand. Musklerne i kroppen har nemlig brug for hele tiden at være hydrerede, og når de mangler væske, vil de begynde at trække sig sammen og krampe. Mange oplever eksempelvis kramper i benene om natten – noget, der i den grad er med til at forstyrre nattesøvnen.

Hvis du er én af dem, der ofte får afbrudt din søvn pga. kramper, kan du altså overveje, om et glas vand muligvis kan være en løsning på problemet.


Andre tidspunkter, hvor det er smart at drikke vand

1. Mange mennesker tænker ikke over det, men det er faktisk en god idé at starte dagen med at drikke to store glas vand. Det aktiverer nemlig de indre organer i kroppen.

2. Tørst kan nemt forveksles med sult. Derfor er det altid en god idé at starte med at drikke et glas vand, selvom du føler, du har brug for mad. Derudover er det altid smart lige at snuppe et glas vand inden et måltid. På den måde forbereder maven sig på, at den snart skal til at fordøje den mad, du spiser. Og sandsynligheden for, at du kommer til at overspise er væsentlig mindre, fordi vandet fylder i maven.

3. Føler du dig træt og uoplagt? Så kan et glas vand være løsningen. Vand får din krop til at vågne og virker altså som en god opkvikker.