Kvinde sover
Det kan være fristende at sove med blæser tændt om sommeren! © iStock

Derfor skal du ikke sove med blæser tændt om natten

Der er flere ulemper ved at have den kørende natten over

26. juli 2018 af Simone Overgaard Aaberg

Ahhh.. Den kolde luft fra den nærmeste blæser føles helt befriende i den her hede! Men selvom tropenætter resulterer i svedigt hår og drivvådt lagen, når du vågner næste morgen, så er det måske lige værd at tænke en ekstra gang over brugen af blæser i nattetimerne.

Ifølge Sleep Advisor, som har specialiseret sig i søvn, er der nemlig flere ulemper ved at lade blæseren køre på fuld skrue natten over. Vi har her listet fire af dem:

1. Tør hud 

Du kender måske følelsen af, at huden virker særligt tør om morgen – sådan nærmest helt stiv i det. Det kan meget vel være, fordi du har haft blæseren kørende over natten. Den kolde luft kan gøre din hud tør og irriteret. 

Hvis du ikke kan undvære den befriende brise om natten, så husk at smøre dig godt ind i creme, inden du går i seng, så huden holder sig fugtig. 

2. Stivhed og ømme muskler

Er du vågnet op med lidt ømme muskler efter en nat, hvor blæseren har stået på fuld drøn? Det kan der faktisk være en logisk grund til. 

Den kolde luft, som blæseren cirkulerer rundt, kan få dine muskler til at spænde op og gå i en form for krampe, hvilket også kan være årsag til, at du vågner op og føler dig stiv i kroppen.

3. Skidt for pollenallergikere

Selvom det er friskt og rart at mærke den kolde luft på kroppen, så er det ikke helt ren luft, der er med til at køle dig ned. Ventilatoren blæser nemlig både støv og pollen rundt i luften, og det kan være pænt irriterende for særligt allergikere! 

4. Du risikerer at sprede sygdom

Hvis du er syg, er det heller ikke top-ideelt at sove med en blæser tændt – særligt hvis du sover sammen med en anden. Blæseren vil transportere alle dine sygdomspartikler ud i rummet, og det øger chancen for, at din sengemakker opfanger dem.

Selvom blæseren i sig selv ikke decideret forværrer din sygdom, så gør den heller intet godt for den – for den kolde luft kan irritere dine luftveje og få dig til at blive øm og stiv i kroppen.

Så måske du lige skal overveje en ekstra gang, om det er det værd at have blæseren tændt hele natten? 

Kilde: Sleepadvisor.org

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.