Det første, du skal gøre, når du vågner om morgenen, er...

Please sig, at det er at blive i sengen

9. oktober 2016 af Anja Bruneskjold

Hvis du også hører til den del af befolkningen, der allerhelst bare vil blive liggende i sengen, når vækkeuret ringer om morgenen, så skal du måske prøve med et lille, men MEGET undervurderet trick, der helt sikkert vil hjælpe dig ud af fjerene.

Du gør det sikkert allerede. Men måske ikke som det første når du vågner. Og du tænker med garanti slet ikke over, hvor stor betydning det egentlig har. Du bliver nok ikke forvandlet fra B- til A-menneske, men det vil stensikkert hjælpe dig ud af fjerene.

Du skal naturligvis strække dig. Sådan for alvor. Ikke først en halv time efter, du er vågnet - men så hurtigt, det overhovedet er muligt efter at have slået øjnene bare en lille smule op.

Du snyder krop og hjerne

Den er altså god nok! Teorien bag det magiske morgenstræk handler om, at du faktisk kan snyde både din krop og din hjerne til at være den type person, du gerne vil være om morgenen. Helt praktisk foregår det sådan, at du efterligner det, man anser som en meget stor og selvsikker persons kropsholdning. Man forsøger altså at gøre sig så stor og rank som overhovedet muligt.

Og hvis du gør det som det første, når du vågner om morgenen, sender du faktisk signaler til hjernen om, at du ER stærk og selvsikker – og på søvnsprog: at du er frisk og vågen.

SÅ! Hvis du lader som om, du er stærk – i det her tilfælde ved at strække dig – vil du også føle det sådan. Og det samme gælder omvendt: hvis du slet ikke kan få dig selv ud af fosterstillingen, vil du måske føle dig træt og usikker.