Nybragt, hvidt franskbrød
© Pexels

Er det sundest at undgå gluten, selvom du godt kan tåle det?

Eksperten forklarer, om vi skal holde os fra brød og pasta

23. juni 2018 af Redaktionen

Forskning viser, at gluten ikke er noget problem for langt de fleste mennesker – tværtimod. Gluten kan faktisk være rigtigt positivt for din krop, for det kan forebygge hjertesygdomme og give dig et bedre immunforsvar og en god tarmflora.

Derfor skal du ikke undgå gluten:

“Gluten er en fællesbetegnelse for kornproteiner, som findes i hvede, rug og byg. Kun en meget lille del af befolkningen lider af cøliaki, også kaldet glutenintolerans, som er en sygdom i tyndtarmen. Er du ikke cøliakipatient, har din krop faktisk brug for de gode fibre, som findes i brød og korn,” forklarer Alice Tinhøj, der er specialist i ernæring og sundhed. 

“Hvis du undgår den type fødevarer på grund af glutenforskrækkelse, får du ikke de sunde fuldkornsfibre. Og mange glutenfri madvarer er faktisk fyldt med langsomme kulhydrater – derfor er glutenfri kost heller ikke nogen god vej til vægttab,” siger hun. 

Tip! 

Har du mistanke om, at du lider af cøliaki, er det vigtigt, at du bliver undersøgt af din egen læge, før du begynder på en glutenfri diæt.

Artiklen er tidligere bragt i magasinet Woman og skrevet af Maria Denise Christoffersen.

Vil du deltage i konkurrencer og læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori