Kvinde i bad med intimsæbe
Du skal ikke bruge sæbe med parfume forneden. Brug altid en intimsæbe. © Getty Images

Hvordan vasker du dig forneden? Her er 3 gode intimsæber, du skal prøve

Du må ikke bruge sæbe med parfume forneden

20. maj 2020 af Rie Louise Kirkebjerg

Hvilken slags sæbe bruger du til at vaske dig selv forneden? Det er vigtigt, at du ikke bare bruger samme sæbe som til håret eller kroppen, selvom det måske kan virke som det nemmeste. For ikke at skabe ubalance i underlivet, skal du bruge en intimsæbe. 

Her i artiklen kan du læse om, hvorfor det egentlig er vigtigt at bruge en intimsæbe uden parfume, og så giver vi dig en række bud på gode intimsæber, du kan prøve. 

Hvad er intimsæbe?

Dine slimhinder er sarte, og derfor skal de plejes skånsomt med en sæbe, der opretholder den rette pH-balance. Det gør en intimsæbe, der, som navnet antyder, er lavet specifikt til dine intime områder. 

Du må ikke bruge shampoo, balsam eller body wash med parfume forneden – det kan skabe ubalance i dit underliv. 

Hvorfor er parfume dårligt for intimområdet?

Et godt bakteriemiljø i intimområdet er med til at holde slimhinder og huden i sund balance. Derudover kan det holde uønskede bakterier og vira væk.

Du har et godt bakteriemiljø i underlivet, hvis de beskyttende mælkesyrebakterier trives. Det gør de i et surt miljø med en lav pH-værdi. 

Bruger du intimsæbe uden parfume, er du med til at bevare den optimale pH-værdi. Vasker du dig derimod med almindelig sæbe, kan det udtørre huden og ændre pH-værdien i området, og det giver svære betingelser for de gode mælkesyrebakteriers vækst. Derudover kan især parfume medvirke til irritation af de sarte slimhinder. Det skriver Neutral i en pressemeddelelse.

1. Neutrals intimsæbe

Neutral samarbejder med Svanemærket for en mere miljøvenlig produktion og Allergy Certified og Astma-Allergi Danmark for at udvikle produkter, der reducerer risikoen for allergi og overfølsomhed. Som noget helt nyt har Neutral produceret en intimsæbe, du snart kan finde på hylderne i supermarkedet.

Intimsæben kan købes i Meny og vil fra uge 22 også være at finde i Bilka, Føtex, SuperBrugsen, Kvickly, Fakta og Dagligbrugsen. 200 ml koster 25 kroner. 

Neutral intimsæbe
© Neutral Neutral intimsæbe.

2. Apotekets intimsæbe

Apotekets intimsæbe er en mild og skånsom intimvask til dig, der ønsker at pleje huden i intimområdet, undgå lugtgener og opnå en friskere og renere fornemmelse.

Du kan blandt andet købe intimsæben her. 250 ml koster 50 kroner.

Apotekets intimsæbe
© Apotekets intimsæbe Apotekets intimsæbe.

3. Vivag Intimsæbe

Vivag intimsæbe er en mild og skånsom intimsæbe, der er tilpasset den intime zone. Vivag indeholder beskyttende mælkesyrer og har en lav pH-værdi på 4, som er med til at sikre, at den normale intimbalance bevares. Mælkesyren er med til at sikre, at den sarte hud i intimområdet ikke irriteres og udtørres. 

Intimsæben kan købes her. 400 ml koster 70 kroner.

Vivag intimsæbe
© Vivag Vivag intimsæbe.

Vil du ikke risikere at gå glip af sundhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori