Kvinde med ondt i maven
© iStock

Hader du at have menstruation? Her er tricket til at gøre din periode kortere

OG det er meget sjovere, end du tror!

2. juli 2018 af Amalie Kjær Boel

Det kan nogle gange være så hammer irriterende at have menstruation. Ikke nok med at du har smerter, så kan der også sommetider gå en hel uge, hvor du bare bløder fra underlivet. Åh...

Men ville det ikke bare være skønt at kunne gøre din menstruationsperiode kortere? Sammen med Charlotte Wilken-Jensen, der er ledende overlæge på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling på Hvidovre Hospital, har vi her skrevet om tricket til, hvordan du kan gøre din periode kortere. 

Motion er vejen frem 

Det kan godt være, at du tænker ‘Jeg skal dæleme ikke være andre steder end i min seng,’ når du har menstruation. Men det er faktisk godt for dig. Charlotte Wilken-Jensen siger: “Alle former for træning og motion gør menstruationssmerter mindre. Teorien bag det er, at når blodtilførslen går til andre muskler, som er i gang ved løb, boldspil, svømning, ridning eller andet, bliver blodtilførslen til livmoderen mindre, og derfor bliver smerterne det også.”

Vi ved det. Hvis du har ulidelige smerter, blødninger og dårligt humør på grund af din menstruation, kan det godt være ret svært at tage sig sammen til at smutte i fitness – men det hjælper. Du kan dog altid prøve at dræbe dine hæslige menstruationssmerter med disse nemme øvelser.

Sex kan gøre din periode kortere

Ligesom motion kan hjælpe din menstruationsstrøm, så kan sex også hjælpe med til det – da sex også er motion. “Sex gør altid livet sjovere og en orgasmens fantastiske effekter er, at vi fjernes fuldstændig fra “verden”. Det vil sige, at alt hvad der tynger, bliver ligegyldigt eller i alt fald lettere at klare,” siger Charlotte Wilken-Jensen. 

I et interview med Dee Ellen Fenner, der er direktør for en gynækologiafdelingen ved University of Michigan, fortæller direktøren, at de sammentrækninger, der er i din livmoder, når du har en orgasme, er de samme, som når du motionerer. Dee Ellen Fenner siger også, at det samme gælder under onani. Det er dog ikke blevet fuldt bevist, om det gør alle kvinders menstruation kortere – endnu. Men det vil måske ikke være en dum ting at prøve af?

Spørgsmålet er bare, hvad vi selv foretrækker – da den ene ting lyder en smule sjovere end den anden. Det kan være, du bør prøve noget lagengymnastik af med din kæreste næste gang, det er den tid på måneden? Du kan altid prøve de bedste sexstillinger til dig, der har menstruation

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide