Kvinde | seng | menstruationssmerter
© iStock

Har du undret dig over, hvorfor du har så latterligt ondt under menstruation?

Der er faktisk en god grund til, at du har lyst til at skære din livmoder ud!

9. april 2018 af Amalie Kjær Boel

Puha... det er endnu en gang den tid på måneden, og du har købt hele apoteket med hjem igen, igen. Du har taget varmepuden frem, tæpper og hele molevitten. Ja, du har faktisk igen overvejet at skrive et testamente, for du er ikke sikker på, at du klarer dig igennem menstruationssmerterne endnu en måned. 

Men frygt ej, du er ikke den eneste! Dysmenorrhoea er den medicinske term for din smertefulde menstruation (i livmoderen). Ifølge American Academy Of Family Physicians er der en ud af fem kvinder, der faktisk har disse forfærdelige smerter – og det har en smertevarighed, der ofte varer otte til hele 72 timer. Dette er normalt forbundet med begyndelsen af din menstruation, som du højst ikke er særlig stor fan af...

Hjerteanfald, migræne og sengeliggende

En læge fortæller i et interview med News, at menstruationssmerter kan føles næsten lige så voldsomme som – ja – et hjerteanfald eller migræne.

Du har sikkert hørt din læge sige “Ibuprofen bør være godt nok,” når du brokker dig over dine smerter... Men du har sagt til hende, at de første dage føles det som at få et hjerteanfald (også selvom du måske ikke rent faktisk ved, hvordan sådan et føles). 

Skal du så bare proppe dig med p-piller uden pauser?

I en artikel fra Quartz fortæller en kvinde, som har fået konstateret Dysmenorrhoea, at selvom du ikke holder pause med dine p-piller, betyder det ikke, at smerterne stopper. Så hvis du kan genkende disse forfærdelige smerter, du har hver måned – hvor du bare vender og drejer dig i sengen af smerte – så er det en god idé at snakke med din læge. Og hvis du bare er en af de mange andre kvinder, som kun oplever humørsvinger og cravings, så kan du nok godt overtale din kæreste til at købe en masse Marabou-chokolade med hjem til dig. Og hey, hvis du ikke har en kæreste, så kan du nok godt få dine veninder til at gøre det.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.