Kvinde med hovedpine
© iStock

Kæmper du med hovedpine? Derfor rammer den irriterende smerte dig

Drop Panodilerne, og få styr på den egentlige grund til din hovedpine

5. februar 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Hovedpine er nok en af de mest irriterende smerter, du kan have. Andre kan nemlig ikke se den, det er ikke rart at være i rum med nogle som snakker eller hører musik, og det er da HELT umuligt at tænke med sådan en sviende smerte.

Vi har tidligere skrevet en artikel, som hjælper dig med at undgå hovedpine, og vi ved blandt andet at panodiler kan være effektivt, når først hovedpinen er opstået. Men hvad skyldes det egentlig, at den ubeskrivelige smerte rammer dit hoved? Stil dig selv disse spørgsmål, og bliv bedre til at forhindre din hovedpine.

Drikker du nok vand?

Husk, husk, HUSK at drikke rigeligt med vand. Hvis du ikke får nok vand kan du nemlig dehydrere, hvilket kan ende i en noget så voldsom hovedpine. Start allerede fra morgenstunden med at drikke vand, så undgår du også at være træt og gabe hele dagen lang.

Har du en svaghed for røget mad og stærke oste?

Okay, det lyder underligt, men den er god nok. Røget fisk og kød, som indeholder meget nitrat kan nemlig give dig hovedpine. Og selvom en tidligere undersøgelse viser, at ost er godt for vores helbred, så inderholder stærk ost tyramin, der får dine blodkar til at trække sig sammen, hvilket kan ende med at give dig hovedpine. Så pas lige på med alt for meget tapas i fremtiden, som ofte både består af røget pølse og stærke oste!

Har du bygningsfejl?

Hvis du lider af bygningsfejl, bør du få briller, for udover et slørret syn, kan du nemlig også let få hovedpine. Så drop lige undskyldningerne, og smut en tur til optikeren. Nu er det ikke kun dit syn, men også dit hoved, der står for skud!

Kæmper du med stress?

Et af symptomerne på stress er hovedpine og med stressede irritationsmomenter i hverdagen, er du altså mere udsat for at opleve hovedpine.

Hvis du er stresset, er der bare nogle ting, folk IKKE skal sige til dig, og for at få bugt med stress kan du eksempelvis eksperimentere med denne mindfullness-trend, som er perfekt at give sig i kast med efter en hård dag på arbejdet, eller når tankerne bare larmer liiiidt for meget i hovedet.

Hvordan sidder du på arbejdet?

Hvis du arbejder på et kontor, sidder meget ned på dit arbejde eller er en hårdtarbejdende studerende midt i eksamensperioden, skal du passe på. Det er nemlig meget vigtigt, at du sidder rigtigt, fordi du netop sidder så meget ned.

Du må eksempelvis ikke løfte og spænde i skuldrene, da de kan blive ømme og udvikle muskelinfiltrationer, hvilket kan give dig hovedpine. Hvis du har et hæve-sænke-bord er det derfor en fordel for dig at rejse dig op i løbet af dagen, så du forhindrer spændninger.

Sover du dårligt om natten?

Hvis du vågner op med hovedpine hver eneste morgen, har du måske søvnforstyrrelsen søvnapnø. Andre symptomer på denne forstyrrelse er snorken og vejrtrækningsproblemer, når du sover.

Hvis du gerne vil sove bedre kan du pynte dit soveværelse med disse fantastiske planter, som renser luften for skadelige stoffer i dit hjem. Du kan også lære at blive bedre til at falde i søvn med disse fem tips.

Dårlig indeklima

Luft ud derhjemme og på kontoret, for luften kan nemlig være skyld i din hovedpine. Hvis du kan mærke, at hovedpinen sniger sig ind på dig, så gå en tur og få lidt frisk luft

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.