Kvinder holder blomsterbuket
© iStock

Køber din kæreste ofte blomster til dig? Her er 5 overraskende grunde til, at han skal gøre det

Hvis han vil sikre, at du er sund og rask altså...

25. marts 2018 af Rie Louise Kirkebjerg

Blomster giver boligindretningen er fint pift og giver dig et smil på læben, hvis din kæreste eller veninde overrasker dig med en buket. Men det er ikke det eneste, blomster kan. De kan nemlig både hjælpe dig til at falde i søvn, og så er de vindere i kampen mod stress. Læs alle sundhedsfordelene ved at have blomster i dit hjem herunder.

1. Bliv bedre til at huske med blomster

Blomster og hukommelse er sandsynligvis ikke lige de to ord, du normalt bruger i samme sætning. Udover når du minder din kæreste om, at han altså aldrig husker at give dig blomster...

Men en undersøgelse fra 2015 viser, at der faktisk er en ganske speciel sammenhæng mellem blomster og hukommelse. Testpersonerne skulle lave en huske-test i tre forskellige rum. Det ene rum duftede af rosmarin, det andet af lavendel, og det sidste duftede slet ikke.

Det overraskende var, at personerne i rummet med rosmarin-duften klarede sig bedst i testen. Hernæst klarede personerne i lavedel-rummet sig bedst, og forskernes bud på, hvorfor de klarede sig dårligere, er, at lavendel kan gøre dig døsig og træt. 

2. Fald lettere i søvn med blomster

Lavendel er ikke kun en virkeligt smuk, lilla plante. Den er netop utroligt nyttigt at bruge, hvis du har brug for at slappe af eller har svært ved at falde i søvn.

Lavendel
© iStock

3. Bliv fri for stress med duften af blomster

Hvis du har en stresset hverdag, har du virkelig en god undskyldning for at købe blomster til dig selv flere gange dagligt. Duften af blomster virker nemlig afstressende, og i en undersøgelse fra 2009 blev det også bevist, at blomster kan nedsætte risikoen for depression. 

4. Få et humørboost med blomster

I eksempelvis solsikkers frø er der et højt indhold af aminosyren tryptofan, som er med til at danne serotonin i hjernen. Det skriver Natural News. Serotonin har du måske hørt om før. Det er et stof, der booster dit humør, og der findes også mange andre måder at få mere serotonin. Du kan for eksempel spise løs af appelsiner... eller onanere

Blomster
© iStock

5. Brug blomster i kampen mod angst

I en undersøgelse fra 2008 testede et hold forskere, hvordan hospitalspatienter reagerede på at have blomster på deres stue. Du ville sikkert købe en kæmpe buket blomster til din veninde, hvis hun lå på hospitalet, og det støtter videnskaben dig også i. De personer i undersøgelsen, som havde blomster på stuen, følte sig nemlig mindre angste og var mere positive omkring deres indlæggelse.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.