Har du skiftet dine bind ud med menstruationskoppen?
Har du skiftet dine bind ud med menstruationskoppen?© Getty Images

Menstruationskopper: Her er de 3 bedste for dit underliv

Prøv en af de fantastiske menstruationskopper, der både er det økonomiske og miljørigtige valg.

10. november 2020 af Sinful.dk

Hvis du ikke allerede har skiftet dine bind eller tamponer ud med de populære menstruationskopper, så skal du måske overveje at gøre det nu. Det vil både miljøet, pengepungen og dit underliv takke dig for i mange år fremover. Passer du godt på din menstruationskop, kan den nemlig holde i helt op til 10 år, lover mange producenter.

Hvad er en menstruationskop?

En menstruationskop er ganske enkelt et hygiejneprodukt, du kan bruge i stedet for traditionelle bind og tamponer. På din første menstruationsdag skal koppen foldes og indsættes i skeden. Her folder den sig automatisk ud og skaber et vakuum, så den kan samle blod - helt uden risiko for at lække.

De små kopper er et miljøvenligt alternativ, som samtidig sparer dig for masser af penge, fordi du ikke skal købe nye bind eller tamponer hele tiden. Samtidig minimerer du risikoen for at skabe ubalance i underlivet, da menstruationskopper ikke udtørrer og irriterer slimhinderne, som du kan risikere med almindelige hygiejneprodukter.

Hvilke menstruationskopper er bedst?

I samarbejde med den erotiske webshop, Sinful.dk, der også forhandler masser af sexlegetøj til kvinder, har vi kigget nærmere på de tre mest populære menstruationskopper. 

OrganiCup Menstruationskop

Med over 1 million solgte menstruationskopper, er OrganiCup med sikkerhed en af de mest populære brands på markedet - og det er ikke kun i Danmark, men faktisk i hele verden. Den prisvindende menstruationskop findes i to forskellige størrelser. Den ene (A) passer til kvinder under 30 år, som ikke har født vaginalt, mens den anden (B) er til kvinder, der har født vaginalt eller er over 30 år. På den måde er du sikker på, at du allerede første gang får fat i den model, som passer bedst til dig og dit underliv. OrganiCup er fremstillet af 100 procent blød medicinsk silikone, der ikke forstyrrer kroppens naturlige miljø.

Bliv klogere på menstruationskopper fra OrganiCup

Organiccup
OrganiCup Menstruationskop.© Sinful.dk

Lunette Menstruationskop

Ved første øjekast minder menstruationskopperne fra Lunette meget om OrganiCup, og de gemmer da også på mange af de samme fordele. Hvis du vælger en af modellerne fra Lunette, så får du også en menstruationskop i medicinsk silikone, der passer ekstra godt på dit underlivs skrøbelige miljø. De findes ligeledes i to forskellige størrelser. Den mindste og mest fleksible model er størrelse 1, der passer bedst til dig, som ikke har født, og har lette til normale blødninger. Har du født, og har du normale til kraftige blødninger, skal du i stedet vælge størrelse 2, der er den største af de to modeller.

Find den rette Lunette menstruationskop til dig

Lunette kop
Lunette Menstruationskop.© Sinful.dk

Fun Factory Menstruationskop

Vil du hellere have en menstruationskop, hvor der er mere knald på farverne, så bør du kigge efter modellerne fra Fun Factory. De lækre og farverige silikonekopper er anatomisk udformet, så de følger din krop og giver dig maksimal sikkerhed under din menstruation. Ligesom hos de to andre brands, kan du også her vælge mellem to forskellige størrelser. Hvis du er i tvivl om, du skal bruge model A eller B, kan du i stedet vælge en samlet pakke, der indeholder én af hver størrelse. På den måde kan du nemt og enkelt finde ud af, hvilken variant, der passer bedst til dig og dit underliv.

Se de farverige menstruationskopper fra Fun Factory

Fun Factory kop
Fun Factory Menstruationskop.© Sinful.dk

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori