Kvinde på toilettet
© iStock

Slut med klamme offentlige toiletter! Sådan vælger du det reneste

Hvem har lyst til at inficere sin bagdel med tusindvis af bakterier? Ingen!

17. april 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Er offentlige toiletter også din værste fjende? Og findes der praktisk talt ikke nok descinficerende spray i verden til, at du har lyst til at bruge et toilet i storcentret eller på din ellers elskede McDonald's

Du er med garanti ikke den eneste, der har et anstrengt forhold til rækken af mere eller mindre uhumske toiletter, men vi har heldigvis en god nyhed til dig. Der er nemlig forskel på, hvor beskidte offentlige toiletter er, så hvis du vælger det rigtige toilet, undgår du alt for mange bakterier. 

Længst væk eller i midten? 

Forestil dig, at du går ind et offentligt sted, hvor der er en række toiletter ved siden af hinanden. Her vil du formentlig vælge enten et af de sidste toiletter i rækken eller et af de midterste. En undersøgelse viser i hvert fald, at kvinder oftest vælger toilettet længst væk fra døren, mens en anden undersøgelse peger på, at vi helst vælger den midterste mulighed ud af dem, som er tilgængelige.

Eksperter påpeger også, at folk ofte vælger det sidste toilet i rækken, fordi de så føler, at de har lidt mere privatliv (hvilket de fleste os vist godt kan forstå...).

Vælg det første toilet

Det betyder altså, at toiletterne længst væk fra indgangen bliver brugt mest, og de er derfor mest beskidte. Hvis du er lidt bakterieforskrækket (eller bare helst vil bruge et helt rent toilet), bør du altså vælge toilettet, som er først i rækken af toiletter.

Så måske kan du have det i baghovedet, når du næste gang står og tripper og ikke heeeelt har lyst til at gå ind på det offentlige toilet, men ikke kan holde dig, til du kommer hjem.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.