Kvinde vågner op på en søndag
© iStock

Sover du længe om søndagen? Undersøgelse afslører, hvorfor du skal blive ved med det

Længe leve snooze-funktionen!

10. juni 2018 af Helene Hyldgaard-Jensen

Det er nærmest ikke muligt at finde på noget bedre end at sove. Så når vi får lov til at sove længe, er det jo endnu bedre! Heldigvis har mange af os søndagen til at kunne koble helt af og få indhentet al den søvn, vi måske mangler...

En tidligere undersøgelse viser, at det er sundest at sove lige så mange timer i weekenderne som i hverdagene, fordi søvn ikke virker som en bankkonto, hvor du kan få udlignet de timer, du sover. Heldigvis viser en anden undersøgelse fra Stockholm Universitet det stik modsatte: Det er rigtig sundt at sove længe i weekenden!

Sov længe – og lev længe

Vi erkender gerne, at vi fra redaktionen har et par gode sovehjerter – og vi er nok ikke de eneste. Undersøgelsen viser, at dem, der sover længe i weekenden, har større chance for at leve længere. Det er helt sikkert grund nok til, at snooze-knappen skal holdes godt og grundigt inde til næste lur! 

Kvinder sover i seng
© iStock

Længe leve søvn 

Selvom vi altså før har fået at vide, at det ikke er sundt at sove længe i weekenden, så ved vi godt, hvilken af de to undersøgelser vi holder os mest til – længe leve snooze-funktionen!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.