© Paramount Pictures, M.G. Films, Broadway Video

Tilgiv dine venner, og bliv mere sund!

Så tænker du dig lige om en ekstra gang, inden du ser dig sur på dine venner

27. juni 2016 af Diana Bjerregaard Kristensen

Det med at blive sure på vores venner og veninder er nok noget, vi alle kender til. Og vi kan være slemme til at bære nag til hinanden over længere tid, men det skal vi stoppe med. Udover at være splid af tid viser det sig, at det at tilgive dine venner gør gode ting for dit helbred.

En undersøgelse fra The Journal of Health Psychology har nemlig påvist, at hvis du ikke er en tilgivende person, påvirker det både dit mentale og fysiske helbred!

Mindre stress

Forskere har undersøgt, hvordan stress påvirker en persons mentale helbred og herunder, hvordan mere tilgivende folk klarer sig i forhold til ikke så tilgivende folk. Det kommer nok ikke som en stor overraskelse, at folk, der bliver udsat for meget stress, har et værre mentalt og fysisk helbred. Men hvad forskerne mere fandt ud af var, at sammenhængen mellem stress og mentale sygdomme næsten bliver elimineret, hvis personen ellers har stor evne til at tilgive sig selv – og andre.

Derudover siger undersøgelsen at ved at tilgive vores venner, kan det hjælpe os med at sove bedre, reducere stress og angst, og samtidig kan det også gøre vores blodtryk og kolesteroltal lavere. Og hvem vil ikke gerne have det?

Det kan altså godt betale sig ikke at se sig sur på dine venner, og hvis ikke for deres skyld – så for din egen. Så se du lige hellere lige få tilgivet veninden, der lånte din yndlingstrøje og aldrig afleverede den tilbage...