Kvinde med hovedpine


© iStock

Træt af en dunkende hovedpine efter en bytur? Så hold dig til det her alkohol

Hvem vidste, at lugten kunne have betydning?

19. maj 2018 af Simone Overgaard Aaberg

Hvis du er blandt dem, der ikke længere føler sig udødelig efter en bytur, så vågner du garanteret ofte op med en uudholdelig hovedpine, en længsel efter panodiler og en øjeblikkelig lyst til aldrig at drikke alkohol igen (ja, i hvert fald indtil næste weekend). 

Men der er gode råd at hente, hvis du gerne vil kunne feste løs uden at vågne op med massive tømmermænd den næste dag. 

Lys spiritus frem for mørk 

En undersøgelse fra Center for alcohol and addiction studies viser, at det ikke kun handler om, hvor meget du drikker, men i høj grad også om, hvad du drikker. 

Så på trods af at du ihærdigt prøvede at beherske dit alkoholforbrug aftenen forinden, kan det efter en let rødvinsbrandert alligevel føles, som om der bliver spillet bongotrommer på dit hoved søndag morgen.

Modsat eksempelvis hvidvin, har rødvin grundet dets høje indhold af kongener en rigtigt træls evne til at påvirke kroppen negativt. Kongener er nemlig den kemiske sammensætning, som gør, at alkoholen er som gift for kroppen – og det indeholder mørke drikke mest af.  

En væsentlig huskeregel er, at jo mørkere din alkohol er, desto større chance er der for, at hovedet gør ondt dagen efter.

Veninder der drikker hvidvin
© iStock

Vodka med danskvand er en vinder

Det lyder ret smagsløst, og det er er det i og for sig også, men for at minimere risikoen for tømmermænd mest muligt, så gør du klogt i at holde dig til noget så simpelt som vodka med danskvand. 

Vodka er det spiritus med den laveste mængde af kongener, hvilket hænger godt sammen med dets klare farve og smagen af... ja, ingenting. Kongener er nemlig med til at give spiritus både farve, smag og lugt. 

Hvis du vil tage tippet med vodka til dig, så fristes du måske til at mixe det til en cocktail a la Cosmopolitan eller en Sex on the Beach, men det allerbedste er faktisk at blande det med væske, der ikke indeholder sukker – det kan nemlig forværre tømmermændene yderligere. 

Der er hjælp at hente...

Skulle du alligevel have sneget alt for mange Dark and Stormys ned, så har vi tidligere skrevet om den bedste kur mod tømmermænd, som kan være din redning til dagen derpå – det kan du læse om her

Men hvis du gerne vil undgå, at det overhovedet kommer så vidt, så kan du altså gøre klogt i at skippe de mørke drikke og holde dig til drinks, der kun – eller primært – indeholder vodka (og gerne noget ikke-alkoholisk og sukkerfrit). 

Kilder: Videnskab.dk

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide