Studerende til eksamen
© iStock

10 ting, du ALDRIG ALDRIG ALDRIG skal sige til os, der hader at gå til eksamen

Medmindre du gerne vil have, vi kvæler dig med en grøn dug, selvfølgelig

22. maj 2018 af Sara Møller Christensen

1. “Slap nu af, det er bare en eksamen.” Ja, og en fødsel er en af de naturligste ting i verden, men derfor gør det stadig hjernedødt ondt.

2. “Kun en uforberedt elev frygter eksamen.” Og kun en tåbe frygter ikke den grønne dug, som jeg har tænkt mig at kværke dig i lige om lidt. 

3. “Jeg eeeelsker bare at gå til eksamen!” Godt for dig. Og forsvind så.

4. “Forstod du også kapitel 9 sådan, at...” Argh, neeeej – men tak, fordi du gør mig opmærksom på det, nu hvor jeg absolut intet kan gøre for at rette op på det!

5. “Seriøst, hvad er det værste, der kan ske?” Hvorfor spørger du om det? Nu kan jeg jo KUN tænke på alt det værste, der kan ske. At jeg begynder at tudbrøle, for eksempel.

6. “Hvis du er så nervøs, skulle du måske have forberedt dig lidt bedre.” Om jeg så var verdens største stræber eller havde skrevet hele pensum selv, ville jeg stadig være nervøs. Men tak for tippet, tak – du er en guttermand.

7. “Alt over bestået er spildt arbejde.” Sig det til optagelseskomiteen på den uddannelse, jeg drømmer om at komme ind på.

8. “Hvilken karakter vil du være tilfreds med?” Lad os lave en aftale: Når (hvis) jeg slipper levende igennem det her, skal jeg nok fortælle dig, om jeg er tilfreds eller ej. 

9. “Det er plat at gå så meget op i en eksamen, når der er børn i Afrika, der sulter.” Der er altid børn, der sulter i Afrika, og jeg føler med dem, men det gør mig altså ikke mindre nervøs.

10. “Det er da ikke noget at være bange for.” Det sagde denne drengs forældre også om katten, og se så, hvad der skete!

Læs mere fra samme kategori