århus bymidte med cafeer ved kanalen
Smilets by er altså den fedeste by for studerende.© Getty images

12 grunde til, at Aarhus er Danmarks fedeste studieby

Undskyld, Aalborg, Odense og København – men det er den altså!

26. januar 2016 af Sara Møller Christensen

1. Der er så mange studerende i byen, at det føles, som om byen er skabt til at være studieby. Hele 13 procent af befolkningen i Aaaarhus kan flashe et studiekort.

2. Alle barer er målrettet studerende. Du skal være i starten af 20'erne for at komme ind, og der er gode priser om torsdagen (og alle ved, at det kun er studerende, der kan overskue at gå på dødsdruk om torsdagen).

3. Du kan bruge studiekort til alt. Billige sandwich, rabat i tøjbutikken, you name it.

4. Aarhus har Kapsejladsen. Der findes formentlig ikke et federe arrangement i hele Danmark – måske verden.

5. Alle uddannelserne ligger tæt på hinanden. Det giver en helt særlig stemning a la den, der er i de der fede amerikanske film om folk, der går på college, for eksempel den her.

6. Du kan let gå fra fredagsbar til fredagsbar. Hvad er federe end fredagsbar? To fredagsbarer!

7. Universitetet er bare pisseflot. Er der ikke noget med, at det er et af Danmarks syv vidundere eller noget i den dur? Og så er der en sø i midten, der er som skabt til at sidde og drikke øl omkring. Smukt!

8. Du kommer i ekstremt god cykelform af at bo i Aarhus. Det kan godt være, du hader Randersvej, men du kan også takke den for, at du i det mindste får forbrændt nogle af alle de øl, du drikker.

9. Du møder altid folk fra dit studie, når du går i byen. Og selv hvis du ikke gør, kan du hurtigt skrive til dem og lokke dem derhen, hvor du er, for alle barer og diskoteker ligger inden for en radius af en kilometer. Hvilken rolle har du, når I går i byen? Test dig selv her.

10. Du kan komme til en af landets fedeste festivaller uden at skulle bo i telt. Northside er lidt ligesom Roskilde – bare med dyner og brusebade. 

11. Aarhus ER en studieby. København er også dejlig, men det er bare en stor by. 

12. Fik vi nævnt Kapsejladsen?

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.