Krumme i skole
Godt nok er folkeskolen ikke altid lige let, men vi har alligevel lært noget af den. © Det Danske Filminstitut, Nordisk Film, Regner Grasten Film

15 nyttige ting, som folkeskolen har lært os

Hvem kan ikke reglerne til rundbold udenad efter ni år i folkeren?

19. december 2018 af Michelle Andersen

1. At tolerere mange forskellige typer. Godt nok forstod du ikke den gang i tredje klasse, hvorfor alle andre ikke var lige så vilde med heste som dig, men du har i sandhed lært, at forskellighed er fedt. 

2. At drengelus ikke er farlige. Ja ja, at du så først lærte det i niende klasse, hvor de der hankøn begyndte at blive interessante er en anden sag. Men bedre sent end aldrig. Ikke? 

3. At madpakker kan være virkelig kedelige. Som i VIRKELIG kedelige. Hvem har nogensinde syntes, at en flad leverpostejmad med en udtværet agurk er appetitvækkende?!

4. At en halv time kan gå både utrolig hurtigt og utrolig langsomt. Mens frikvartererne fløj afsted føltes matematiktimen med Hanne, som om den varede i en evighed. 

5. Apropos frikvarter, så har du garanteret også lært at løbe vanvittigt stærkt. I kampen om at få fat i multibanen først satte du altså ALT ind...

6. ... medmindre du lod andre løbe for dig selvfølgelig. Den slags snedige typer fandtes jo også.

7. At en pakke tyggegummi med i skole er vejen til popularitet. Sådan er det jo i virkeligheden stadig...

8. At være seriøst god til stikbold. Hvad du skal bruge de evner til i dag, ved du godt nok ikke. Mon det er værd at skrive på sit CV? 

9. Apropos stikbold, så har du selvfølgelig også lært reglerne til rundbold udenad. Om du var en haj til det eller ej er underordnet – du kunne være sikker på, at den stod på rundbold, HVER gang klassen havde vikar. 

10. At skrive skråskrift. Hvad du skal bruge den evne til i dag, aner du dog heller ikke. Faktisk skriver du knapt nok i hånden længere. Den udvikling havde din dansklærer åbentbart ikke set komme...

11. At stave (nogenlunde) fejlfrit. Ja ja, selvfølgelig sniger der sig et par fejl ind hist og her. Men du takker alligevel din (til tider) skrappe dansklærer for at have tvunget dig gennem en ny diktat uge efter uge. 

12. At lege uendeligt mange sjove lege. S, P eller K, smørklat, dåseskjul og hop over bold er bare få af de geniale lege, som du ville ønske, at du ikke var for voksen til nu

13. At være åben over for andre mennesker. Selvom du rullede øjne af din klasselærer, hver gang hun tvang dig og venindegruppen til at have alle med i legen, kan du godt se pointen nu. 

14. At få det bedste ud af enhver situation. Godt nok var det vanvittigt træls, at du absolut skulle være udenfor i frikvartererne helt indtil december, men du fandt alligevel ud af at lege i frostgrader.

15. At dine klassekammerater fra folkeskolen altid vil være noget særligt. I har både SÅ mange minder og dårlige klassefotos sammen. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori