Grey's anatomy

15 udfordringer, alle unge læger kender (som medicinstudiet IKKE forbereder os på)

“Er der en læge tilstede?” ...Hvem, mig?

10. november 2016 af Maria Denise Christoffersen

1. På jobbet kan du ikke gå nogen steder uden kittel og stetoskop om halsen – det er nemlig det eneste, der får dig til at ligne en læge. Uden de to ting tror alle patienter, at du er sygeplejerske.

2. Ikke alle patienter er vilde med at blive behandlet af en ung, tjekket læge som dig. Du tænker selv, at du primært er tjekket – de tænker, at du primært er ung.

3. Du kan ikke møde nye mennesker, uden at de har en milliard sundhedsrelaterede spørgsmål. “Er det her modermærkekræft?” “Hvorfor har jeg uregelmæssig menstruation?” “Kan du ikke skære den her knop af?”.

4. Det forventes, at du er den, der løser krisen, når én fra vennegruppen kaster op. Også selvom det skyldes, at hun har drukket 11 shots (og du selv har fået mindst ligeså mange).

5. Folk bliver lidt forargede, hvis de ser dig ryge en smøg eller kværne en ekstra stor Big Mac Menu. ‘Rolig nu, jeg er ikke nogen helgen – jeg har bare læst medicin!’

6. Vink farvel til din flotte garderobe, og sig hej til hvidt bomuld og træsko. Og drop nu bare mascaraen, for du ligner sgu alligevel et spøgelse efter 12 timers nattevagt.

7. Frokostpauser kan du godt vinke farvel til. Men desværre er det ikke ensbetydende med et tiltrængt vægttab oven på en lang studietid med for meget druk og fastfood. For søde patienter og kollegaer byder på slik og kage, og du ender med konstant at slå sulten ned med hvidt brød og sukker. Ups.

8. Kollegerne ude på sygehusene er ikke heeelt så lækre som dem i Grey’s Anatomy. Du ved godt, det bare var en tv-serie, men du kan alligevel ikke undgå at føle dig lidt snydt.

9. Til gengæld har dine venner en forestilling om dig som en ung, lækker og lidt glamourøs doktor. De skulle bare være med, når du tilser sår og tørrer blod af skoene. Knap så hot.

10. Der er få ting så anstrengende som nye mennesker, der tror, at de kan imponere dig med deres “lægefaglige viden” fra fjernsynet. Du har faktisk læst medicin. De har bare set alle sæsoner af Skadestuen.

11. Det kan være lidt svært at styre den ubegrænsede adgang til medicin. Dine venner gør i hvert fald ALT for at score kvalmestillende medicin mod tømmermænd – og jumboglas med panodil.

12. Det kan være ekstremt akavet at skulle lave en underlivsundersøgelse på en jævnaldrende (og lækker) patient af modsatte køn. Man kan jo ikke slutte af med at bede om deres nummer, vel?

13. Det er røv og nøgler at arbejde, mens alle andre fester. Og ja, der er tillæg. Men nej, de opvejer det ikke.

14. Fra nu af lever du en normadetilværelse med skiftende arbejdspladser hver halve til hele år. Du når kun lige at falde på plads og få stablet fredagsøl med kollegaer på benene, før du er videre til en ny afdeling. Eller en ny by. Great!

15. På trods af de lidt hårde ting, skal du nok klare dig. Du er jo trods alt trænet til at være lidt sejere end de fleste, ikke?