Træt kvinde
© iStock

En lur på eksamensdagen er faktisk mere effektiv end at terpe det, du har lært

YES!

28. november 2016 af Rie Louise Kirkebjerg

Du frygter sikkert eksamensperioden, hvor din hjerne er lige ved at eksplodere af alle de angstprovokerende tanker, dit hoved er fyldt med. I denne periode er det FORBUDT at sige ting som “Kun en uforberedt elev frygter eksamen”, for seriøst... er vi alle ikke lidt bange for den grønne dug og den ukendte (og skræmmende) censor?

Nu er der godt nyt til dig for i stedet for at sidde på selve dagen og terpe det, du har læst op på i flere måneder, viser en ny undersøgelse ifølge New Scientist, at det sandsynligvis er ligeså effektivt – og hold nu fast – at tage en lur! 


Snuppe en lur versus terpe videre

Det er James Cousins og Michael Chee fra Duke-NUS Medical School, der har sat sig for at undersøge, om en lur virkelig kan være ligeså (eller mere) effektiv end at terpe din viden, og i undersøgelsen havde testpersonerne 80 minutter til at lære alt om dyreriget. 

Efter de første 80 minutter fik de lov til at vælge, om de ville se en film, tage en lur eller terpe videre om det, de lige havde lært, hvorefter de sidste 80 minutter igen blev brugt på at lære. 

Gæt, hvem der kunne huske mest? Oh yes, det kunne gruppen, der havde valgt at tage en lur!

Du kender det nok selv – hvis du har været ude eller bare har brugt hele natten på at se Netflix-serier, så er det utroligt svært at fungere dagen efter, og det er i særdeleshed svært at lære noget, hvis du ikke er udhvilet

Både undersøgelsen fra Duke-NUS Medical School og dine egne erfaringer tyder altså på, at søvn i den grad hjælper vores hjerner til at huske det, vi har lært. Så brug af og til en time på at tage dig en lur, og hvis du har svært ved at falde i søvn, så få hjælp af Napflix, hvor underholdningen er SÅ kedelig, at du med garanti falder i søvn til det.

Nu har du en perfekt undskyldning for at kombinere søvn sammen med de andre gode råd til eksamen. Skønt! 

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen?