Gruppe | Computer | Sofa | Frustration
© iStock

Er der en i studiegruppen, der slacker for meget? Sådan får du det sagt

Bliver du også frustreret, når jeres Messenger-samtale bliver ignoreret?

24. april 2018 af Simone Overgaard Aaberg

Det er møgfrustrerende, når Olivia for fjerde dag i træk kommer for sent til jeres gruppemøde og igen-igen har ‘glemt’ at lave indledningen, som hun for flere uger siden sagde ja til at lave. Men det kan være ret vanskeligt at sige sin mening – i hvert fald til slackeren, når emnet falder på det manglende engagement. Før du går ud af dit gode skind, så tag fat i hovedpersonen og fortæl, hvor skabet skal stå. Vi guider dig med disse fire råd til den frygtindgydende samtale.

1. Sig det i enerum

Forestil dig, at du var personen, som de andre i gruppen havde et problem med. Forestil dig så, at I sidder i en fælles rundkreds, og pludselig udbryder Lars-Ole til venstre: “Hey Olivia, vi synes seriøst, at DU burde oppe dit game og bidrage lidt mere til den her opgave.” 

Det ville ikke være fedt, vel? Der er ingen grund til at hænge synderen ud i et offentligt forum, så enten kan I sammen i gruppen blive enige om, hvem der skal tage snakken, ellers kan du selv tage initiativet. Det vigtigste er, at du gør det, når der ikke er andre til stede. Ingen bryder sig om at blive overrumplet. 

2. Kommentér på det manglende afsnit

Hvis du ikke helt tør tage tilløb til at sige det face-to-face, så lav små, diskrete hentydninger. I arbejder formentlig i et fælles dokument, hvor I kan komme med inputs til hinandens arbejde. Her kan du jo passende, ud for det tomme afsnit med overskriften ‘indledning’, lave en pæn lille bemærkning til hende, der STADIG ikke har noteret så meget som et enkelt bogstav. Du kan eventuelt skrive ‘Hov, mangler der ikke noget her?’ og så tagge personen i jeres fælles Messenger-tråd eller jeres private samtale og gøre opmærksom på din kommentar.  

3. Snak med jeres vejleder

Skriver I en opgave, hvor I har tilknyttet en vejleder? Så kan der være hjælp at hente, hvis Olivia for fjerde uge i streg kommer med dårlige undskyldninger for hendes fravær, og ingenting har fået produceret — til trods for at I har haft ‘snakken’. Hiv fat I jeres vejleder, og forklar ham situationen. Husk endelig at snakke med slackeren først, så I ikke fremstår som de største idioter a la “Vi sladrer da bare til de voksne”-agtigt. Er der stadig ikke sket fremskridt, så er det, at en vejledersamtale kan blive nødvendig. 

4. Tænk over, at der kan være en grund til, at personen er fraværende

Hvis et gruppemedlem aflyser med jævne mellemrum, eller generelt ikke er god til at overholde jeres deadlines, så skriv eventuelt en privat besked til ham eller hende. Nogle gange kan der ligge mere bag, og det er ikke sikkert, at det er noget, som personen har lyst til at dele med hele gruppen face-to-face. Så send en sms, og hør om alting er ok – forhåbentlig er personen ærlig, så I kan få gruppearbejdet op at køre igen.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her

Læs mere fra samme kategori