Kvinde bruger app til at lære sprog
Vil du lære et nyt sprog? © Getty Images

4 geniale apps til dig, der vil lære et nyt sprog

Drømmer du om at kunne sige mere end ‘hola’ og ‘bonjour’?

14. maj 2019 af Simone Overgaard Aaberg

Har du altid drømt om at kunne svare med mere end ‘Hola’ på modersmålet, når den søde bartender fra strandbaren på Mallorca spørger ind til din ferie? Jovist, du kan selvfølgelig også blot tage den på engelsk, men det kan af og til også være lidt af en udfordring (måske for både dig og den søde mand bag baren). 

Der kan være mange gode grunde til, at du gerne vil lære et nyt sprog (ferieflirts er blot ét af dem), men lige så uoverskueligt det virkede, da du godt halvvejs i folkeskolen skulle lære at præsentere dig selv på engelsk, lige så uoverskueligt føles det formentlig at skulle lære et helt nyt sprog! 

Men der er heldigvis hjælp at hente – vi har nemlig samlet fire gode sprog apps, der guider dig gennem junglen af ord. Vi lover ikke, at de gør dig flydende efter fem minutter, men de er gode at have ved hånden, når der skal øves fremmede gloser.

1. Duolingo

Duolingo er en fremragende sprog app, fordi du her kan lære et nyt sprog på en underholdende måde. Appen tager dig gennem forskellige niveauer og har mange billeder og illustrationer undervejs, hvilket gør det en del mere overskueligt end at læse lange, tunge tekster. 

Når du starter med at bruge appen, så kan du enten vælge at trykke, at du er helt ny i sproget eller tage en ‘placeringstest’, som guider dig til det rette niveau (det kan jo være, at de tre års tysk i folkeren ikke har været helt forgæves!). 

Appen er designet til, at du kan gennemføre små sprogøvelser hver dag, men du kan også gå gennem mere end én om dagen, hvis tiden er til det. 

Sprog app Duolingo
Duolingo er en populær sprog app.

2. Babbel

Den helt store fordel ved Babbel er, at den har designet øvelserne sådan, at du ikke behøver bruge mere end 15 minutter på sproglæringen om dagen – perfekt til dig, der gerne vil blive bedre til et nyt sprog, men ikke har alverdens tid til overs i hverdagen (eller bare gerne vil prioritere den på noget andet). 

Du øver dig både i at læse, lytte og tale gennem forskellige øvelser, og der er mange forskellige sprog at vælge imellem. Så drømmer du om at snakke italiensk eller måske er blevet ret pjattet med norsk efter timevis af SKAM, så kan den her sprog app hjælpe dig på vej! 

Babbel sprog app
Babbel har designet øvelserne, så de tager 15 minutter om dagen.

3. Memrise

Memrise er endnu en sprog app, der gør læringen lidt sjovere. Du vælger det sprog, du gerne vil lære, og hvilket sprog tingene skal oversættes til og fra – du kan ikke vælge dansk, men engelsk og svensk er blandt valgmulighederne.

Efter du har valgt niveau (om du er begynder til sproget eller kan lidt i forvejen), så tager appen dig gennem forskellige øvelser, hvor du blandt andet lærer gloser ved hjælp af videoer af rigtige mennesker, der også hjælper dig til, hvordan ordene skal udtales. Det er smart!

Som mange andre sprog apps, så er Memrise som udgangspunkt gratis, men du har mulighed for at tegne forskellige abonnementer afhængigt af det, du vil bruge appen til. 

Memrise sprog app
I Memrise kan du høre de lokale udtale ordene.

4. Mondly

I denne sprog app kan du følge med i din udvikling i appens kalender (som minder dig om dine daglige øvelser og viser, hvor langt du er nået). Du får blandt andet mulighed for at øve dig i at sammensætte simple sætninger ved hjælp af lytteøvelser og lære basisord ved hjælp af billeder og lyd.

Du kan også øve dine egne udtaleevner ved at vælge funktionen ‘chatbot’, hvor du øver dig i at føre helt basale samtaler gennem appen (folk vil muligvis lure lidt i bussen, hvis du pludselig udbryder “je m'appelle Louise!”, så foretrækker du at øve dine franskkundskaber hjemme på sofaen, så forstår vi dig godt!). 

Der er op til 33 sprog du kan lære med Mondly – og køber du et abonnement, kan du også lære flere ad gangen. 

Mondly sprog app
Bliv bedre til et nyt sprog gennem udtaleøvelser i Mondly.

En sprog app er som udgangspunkt gratis

Hvilken sprog app, der er den helt rigtige for dig, ved du måske først efter at have testet de forskellige på markedet. Det kommer nemlig helt an på, hvor dedikeret du er til at lære et nyt sprog, hvor meget tid du vil bruge om dagen, og om du vil bruge penge på abonnementer, der giver dig flere læringsværktøjer. 

Det gode ved de her fire sprog apps er, at de som udgangspunkt er gratis – men til alle har du mulighed for at opgradere, når du føler for det (eller når du er løbet tør for de gratis øvelser). 

Uanset om du drømmer om at kunne flirte i bedste italiano-stil eller bestille en croissant af den franske tjener, så kan sprog apps være en god starter-hjælp. Du bliver muligvis ikke flydende på nul komma fem, men selv med få gloser vil du helt sikkert kunne imponere slænget på jeres næste venindeferie.   

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori