terpe før eksamen
© iStock

Her er et uventet råd, som kan redde din eksamensperiode

Er du også træt af altid at terpe hele pensum lige op til eksamen?

19. januar 2017 af Amalie Blixt

Hvis du fortæller nogen, hvad du har lært, umiddelbart efter du har lært det, kan du bedre huske det – både på kort og på lang sigt. 

Det viser en ny canadisk undersøgelse, og opdagelsen er guld værd, hvis du er studerende og hader perioderne op til eksamen, hvor du læser hele pensum igennem og ikke har noget socialt liv. Her kan du nemlig med fordel fortælle om alt det, du læser, til en eller anden, der gider at lægge øre til, og du vil få det lettere til din eksamen. 

Undersøgelsen viser også, at denne umiddelbare genkaldelse af informationerne faktisk er mere effektiv end at terpe alt det, du har lært, lige inden du skal bruge det.

Både til hverdag og eksamen

Opdagelsen fra denne undersøgelse kan også bruges i hverdagen – især hvis du har en tendens til at glemme detaljerne fra de situationer, du fortæller videre, og det ødelægger den geniale historie, du lige er i gang med at fortælle... 

Hvis der er noget, du virkelig gerne vil huske, så test dig selv, umiddelbart efter det er sket. Fortæl for eksempel din mor, din kæreste eller din hund, at Peter havde en blå trøje på og havde lavet verdens bedste chokoladekage med… mayonnaise!

Prøv det! Hvis du lige nu sidder og læser hele pensum inden din eksamen, så fortæl nogen om den tekst, du lige har læst. Hvis du har overstået dine eksamener for denne omgang, så kom på forkant med den forfærdelige eksamensperiode, der venter dig til sommer og fortæl, fortæl, fortæl hver gang, du har læst en tekst eller været til en forelæsning.

Er tricket ikke helt tilstrækkeligt, så har vi samlet en række gode råd til eksamen, som kan dulme nerverne og hjælpe på præstationen. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.