Kvinde læser til eksamen
© iStock

Kan du ikke koncentrere dig om din eksamen? Disse 6 ting gør, at du mister fokus

Damn you, PMS!

3. juni 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Sidder du midt i eksamensforberedelserne og har virkelig svært ved at koncentrere dig? Så kan du måske skyde skylden på, at det er lækkert vejr udenfor, mens du sidder fængslet til din eksamen indenfor (og ja, du har helt sikkert prøvet at tage computeren med udenfor for at læse, mens du får en lækker tan, men det er simpelthen bare ikke muligt at se, hvad der står på den skide skærm).

Du kan også skyde skylden på en række ganske almindelige ting, der påvirker din koncentrationsevne. Nogle af tingene kan du rent faktisk selv gøre noget for at ændre! 

1. Du har PMS

I perioden lige op til din menstruation kan du få en række fysiske symptomer i form af eksempelvis hovedpine, vægtøgning og oppustet mave. PMS’en kan dog også ramme dig psykisk med blandt andet humørsvingninger, træthed – og manglende koncentrationsevne. Du kan undgå slem PMS ved at få hjælp fra medicin eller ved at skifte p-piller, hvilket vi har skrevet meget mere om i vores PMS-guide lige her.

2. Du mangler jern

Jernmangel påvirker blandt andet dit immunforsvar, og da Womans journalist Maria følte sig træt hele tiden, kunne hun også give jernmangel skylden. Hvis du har et lavt indhold af jern, kan det også påvirke både din evne til at lære noget nyt og til at koncentrere dig.

3. Du drikker for lidt vand

Hvis du ikke drikker nok vand, forværrer det din koncentrationsevne. Det er altid en god idé at starte dagen med et stort glas vand, da din krop gennem natten har væskefastet i mange timer. Derudover kan du med fordel drikke et par glas vand, hvis du i din eksamenssved pludselig får virkeligt svært ved at fokusere. 

4. Du motionerer ikke nok

Det er ikke kun for din krops skyld, at du skal sætte dig op på cyklen og slæbe dig op i træningscenteret. Din koncentrationsevne (og hukommelse) forbedres nemlig også, når du motionerer. 

5. Du drikker kaffe på tom mave

Du sender din krop i problemer, hvis du drikker en kop kaffe uden at have spist morgenmad først, fortæller specialist i medicinske sygdomme Nicole Van Groningen til Cosmopolitan. Dette mindsker nemlig din opmærksomhed, så start lige dagen med et morgenmåltid, frøken!

6. Du mangler søvn

Sker det lidt for ofte, at du ser Netflix-serier til langt ud på natten? Og derfor ikke får sovet nok? Søvnmangel nedsætter din koncentrationsevne, så sørg for at få en god nattesøvn hver eneste nat

Kilder: Netdoktor, Helsenyt og iForm.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori