Klæd dig (rigtigt) på til eksamen

Hiver du også panisk ubrugeligt tøj ud af skabet, inden du skal møde det grønne bord? Så er der hjælp at hente her

23. maj 2016 af Redaktionen

1. Træk i yndlingstøjet

Det er vigtigt, at du føler dig godt tilpas i det tøj, du har på, når du skal præstere dit bedste- (Derfor er det også et af de gode råd, der kan hjælpe dig gennem eksamen). Så find favorittøjet frem fra garderoben.

Undgå: Der er undtagelser: Selv om det er yndlingstøjet, så hold dig fra nedringede toppe og alt for korte nederdele, shorts og kjoler. Du behøver ikke at klæde dig på som en nonne, men du må gerne signalere seriøsitet, og du skal sælge dig på din viden – ikke på din flotte kavalergang.

2. Frem i skoene

Vælg et par sko med en lille hæl. Det giver dig en god holdning, så du udstråler selvsikkerhed.

Undgå: Dine tårnhøje sølvstilletter er smukke, ja. Og du er måske også god til at balancere i dem, men gem dem alligevel til byturen. De signalerer, at du er på vej på bar – ikke til eksamen.

3. Go classic

Bare fordi du har skrevet en tjekket opgave, behøver du ikke ligefrem at ligne en businesskvinde på vej til bestyrelsesmøde. Men et klassisk look med en sort blazerjakke og enkle guld- eller sølvsmykker står godt til det grønne bord, fordi det udstråler autoritet og seriøsitet.

Undgå: Du kan sagtens male neglene i en lækker farve og tage en farverig taske med, der udstråler personlighed. Men prøv at undgå at ligne en, der har været i Anne Marie Helgers garderobe. Tøj, makeup og accessories i vilde pangfarver vil overstråle din personlighed.