Venner på kollegie
Livet på et kollegie er helt specielt. © Getty Images

12 ting, du helt sikkert kender alt for godt, hvis du bor på kollegie

Du er ærligt talt i tvivl om, hvorvidt væggen mellem dig og din nabo dæmper eller forstærker lyd...

20. maj 2022 af Katrine Ellen Allentoft Haslund, Henny Müller Dahl

1. Det sker lidt for ofte, at din nattesøvn bliver afbrudt, fordi din nabo har snakker højlydt klokken fire om natten. Klokken fire! Kollegiets ultratynde vægge er fantastiske, når du er i spionhumør, men andre gange bander du dem altså langt væk. 

2. Af samme grund forsøger du selv at være stille som en mus, når du har hevet en sød flirt med hjem fra byen. Men du kunne lige så godt have skreget dine lunger ud i ren ekstase, for alle på kollegiet kender alligevel til din fangst dagen efter... Gud, hvor spredes rygter hurtigt. 

3. På grund af de voldsomt tynde vægge (måske er de ligefrem lydforstærkende?) ved du absolut alt om din nabo – selv, hvis I ikke rigtig taler sammen. Du ved altså alt om, hvornår personen står op om morgenen, hvilken Netflix-serie vedkommende er i gang med for tiden, og hvor ofte personens mor ringer.

4. Du er 100 procent sikker på, at du ikke kan udpege ét eneste sted på kollegiet, hvor der ikke er nogen, der har knaldet. Så mange unge mennesker samlet på ét sted kan åbenbart kun føre til én ting… Det er noget, du prøver på ikke at tænke på, når du eksempelvis står ved køkkenbordet og laver mad. 

5. Bor du på et kollegie med fællesbad, begynder hver morgen som et kapløb mod alle andre. Lige dén del ville du altså gerne undvære.

6. Du kender alt for godt til det ret pinlige øjeblik, hvor du, dagen efter at have hørt (lidt for høj) musik sammen med din veninde, vågner op til ikke mindre end 15 desperate sms'er fra din nabo, som du har holdt vågen. Ups. Undskyld. 

7. Hvis kollegiet har fælleskøkken, hvor I spiser sammen, så har du stensikkert foretaget et valg den allerførste dag: Skal du spise, som du plejer at spise, når du er ude, eller skal du spise, som du gør, når du er alene. Et meget svært valg... Til gengæld synes du, at fællesspisning er megahyggeligt! 

8. Har nogen været så uforskammet at hapse noget fra din hylde i køleskabet, forvandler du dig lynhurtigt til en ægte Sherlock Holmes. Den synder skal ikke slippe godt fra det her! 

9. Hvis en én fra kollegiet først bliver forkælet, er der virkelig stor sandsynlighed for, at I alle venter samme skæbne inden for et par dage. Atjuuuu! 

10. I holder de vildeste og sjoveste fester (især jeres legendariske tour de chambre), men hvis du har opført dig pinligt, så er det lidt, som hvis du havde holdt en vild fest sammen med din familie. For du bor jo sammen med alle dem, du har opført dig pinligt overfor – og de skal nok sørge for, at du aldrig glemmer det. 

11. Når eksamensperioden rammer, er I alle i samme båd. Men det bliver ikke nødvendigvis nemmere at tage sig sammen til at læse af den grund... 

11. Du ved, hvem alle har været sammen med fra kollegiet. De ved, hvem du har været sammen med. Og alt for ofte overlapper det... 

12. Generelt er I et lille samfund, hvor alle ved alt om alle. Det er pinligt og tåkrummende – og helt vildt hyggeligt!