Telefonsælger
© iStock

10 latterligt øretæveindbydende ting, du med garanti kan huske, hvis du har været telefonsælger

Det gik op for dig, hvor irriterende din egen stemme kunne lyde

29. november 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

1. Du fik “konkurrencemenneske” som mellemnavn. Tja, hvis du ville tjene flere penge, skulle du i hvert fald lave så mange salg som muligt. Og flere penge siger en fattig studerende aldrig nej tak til.

2. Det gik op for dig, hvor irriterende din egen stemme kunne lyde. Din egen stemme på en video er skrækkelig. Din egen stemme som telefonsælger er dobbelt så slem!

3. Du udviklede en ond overtalelsesevne, når du ringede til folk og forsøgte at få dem til at købe et eller andet. I dag er den overtalelsesevne dog uundværlig. Især hvis du har en kæreste og elsker slik fra slikbutikken, der desværre ligger langt fra dig.

4. Når du endelig havde fået et rigtigt tæt forhold med din kollega Simone, stoppede hun. Der var nemlig udskiftning af medarbejderne hele tiden, da ikke alle var heeeelt så vilde med at arbejde som telefonsælger.

5. Når kunderne blev sure og begyndte at skælde dig ud over, at du ringede, når de “havde sagt sidste gang, at de altså IKKE ville ringes op igen.” Det var så her, at du pænt måtte forklare dem, at de selv skulle melde sig på Robinsonlisten, hvis de ikke ville ringes op. Selvom du sagde det pænt, var det ikke altid, at de tog det pænt...

6. Du var kun tilfreds med din uge, hvis du havde fået titlen som “Ugens medarbejder.” Det samme gjaldt naturligvis “Månedens medarbejder.” Hvis du ikke fik én af disse titler, havde du jo mistet din evne til at overtale!?

7. Arbejdspladsen var fyldt med teenagehormoner og den fæle dunst af sved, fordi I næsten kun var unge mennesker, der arbejdede sammen. Jeres stærke, ungdommelige sammenhold (og fester) var dog svedlugten værd!

8. Du lærte at sige de replikker, som du SKULLE sige, før du måtte lægge røret på, i søvne. “Hej Lise. Du snakker med Camilla. Jeg håber ikke, at jeg forstyrrer...”

9. Du hadede landskampe – og ikke fordi det var fodbold, men fordi du aldrig kunne sælge noget de aftener, der var noget vigtigt i fjerneren. Du fandt også ud af, at fodboldtræner Jesper på 42 år ikke var særligt begejstret over, at du ringede midt i Danmarks første mål...

10. Mange tror, at alle kunder er vanvittigt irriterede over, at du ringer til dem med din sælgerstemme, men faktisk elskede nogle det. Desværre var det ofte folk, som enten lavede pis med dig ved at lade telefonen ligge uden at sige (og eftersom du ikke måtte lægge på, kunne det blive pænt akavet) eller ved at invitere dig på date. Nej tak, Flemming!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori