Pool med savl
© iStock

10 sindssyge kropsfacts, der fucker med din hjerne

JA, du kan faktisk fylde en hel pool med spyt. Og JA, vi er også ved at kaste op over det!

18. oktober 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

1. Hvis du gnubber dine fodsåler med løg eller hvidløg, så vil du kunne smage det en halv til en hel time senere.

2. Du er omkring en til to cm højere om morgenen end om aftenen. Det kan du takke tyngdekraften for.

3. Der er jern nok i din krop til at lave et syv centimeter langt søm.

4. Hvis du kunne strække årerne i din krop ud, så kunne du faktisk vikle dem to og en halv gang rundt om jorden! Vi vil dog ikke anbefale, at du forsøger...

5. Din krop producerer mellen én og to liter spyt om dagen. Det betyder, at du igennem et helt liv ville kunne fylde en hel pool med savl...

6. Babyer har omkring 100 knogler mere i kroppen end voksne. Årsagen er, at som vi bliver ældre, vokser knoglerne sammen. Vi starter altså med at have flere knogler, end vi slutter af med.

7. Din mavesyre er så stærk, at den kan opløse et barberblad (ikke at vi har tænkt os at teste det)… men prøv lige at overveje, hvor vildt et materiale din mavesæk så er lavet af!

8. Mavesækken holder faktisk kun til syren, fordi de celler, der udgør væggen inde i den bliver udskiftet cirka hver tredje dag. Du får altså (næsten) en ny mavesæk to gange om ugen.

9. Du kan fjerne ret mange organer og stadig overleve. Selvom du får fjernet din mave, milt, 75 procent af leveren, 80 procent af dine indvolde, den ene nyre, en lunge og faktisk alle organerne fra området omkring dit bækken og lyske, kan du stadig overleve! 

10. Et enkelt menneskehår kan holde en vægt på cirka 100 gram. Eftersom du har flere tusinde hår på dit hoved, så det er slet ikke så urealistisk, at dit hår skulle kunne bære et menneske. Ligesom i historien om Rapunzel.

Kilder: Buzzfeed.com, List25.com, Icantseeyou.typepad.com

Vil du deltage i konkurrencer og læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori