Kvinde pakket ind i bandage
© iStock

11 episoder, du kender alt for godt, hvis du er fast gæst på skadestuen

Du har skuffende måtte erkende, at ikke alle læger ser ud som McDreamy

17. maj 2018 af Simone Overgaard Aaberg

1. Du ved præcis i hvilken bygning, at skadestuen er placeret og er ikke i tvivl om, hvilken plads du skal sætte dig på for at få tv'et i den bedste vinkel. Og det gælder egentlig for tre-fire hospitaler – du er jo godt forberedt.

2. “Åh nej, nu igen” – sagt med lettere irritation fra din kærestes stemme over, at han for fjerde gang i år skal bruge hele dagen på skadestuen. Alle ved jo, at der aldrig bare liiige går en time. 


3. Du finder det ret så pinligt, når lægen beder dig forklare, hvad der er sket med din gigantiske blå ankel. Nu skal du finde på endnu en historie til at dække over din kæmpe brandert til personalefesten. 

4. Det fedeste ved at brække noget i folkeskoletiden var, at du dagen efter følte dig som den sejeste i skolegården. Alle var mest interesserede i at tegne på den flotte hvide gisp. HA, tag den, sjippetorv!

5. Dine veninder nærmest sloges om, hvem af dem der måtte køre med dig i ambulancen dengang i sjette klasse. Pjat, mig skal I da slet ikke tænke på, piger. Det er selvfølgelig langt vigtigere, hvem af jer der får oplevelsen af en ambulance! 

6. … Bagefter forsøgte de forgæves at opmuntre dig ved deres blotte tilstedeværelse. Og det gør de jo egentlig meget godt. 

7. Alle tror med det samme, at du er hypokonder, når du skal have taget dit 20. røntgenbillede. På 20 år. Du kan jo ikke gøre for, at du har svage knogler. 

8. Du har gentagne gange fået en nervøs bemærkning fra mormor, der meget gerne så, at du droppede håndbolden til fordel for noget mindre fysisk krævende. Ikke engang dart kan gøre det, du risikerer jo bare at tabe pilen ned på fødderne!

9. Du har efterhånden set en masse mandlige læger og undrer dig over, at de ikke ser ud som på serier. Hallooo, fordelen ved at være hos lægen skulle jo være at se på en McDreamy!?

10. Du er vant til, at folk reagerer med et “hold da op”, når du fortæller dem om alle de kropdele, som du har haft brækket. Låret, armen, hånden, anklen, samtlige tyve fingre... You name it

11. “Er det ikke ved at være lang tid siden, at du har brækket noget?” Jo. Jo, det er det. Og jeg vil gerne lade det forblive sådan, så lad være med at jinxe det! 


Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.